Atletisme

Atletisme

Esmolant les eines

Esther Guerrero va baixar 10 segons el seu millor temps de 1.500 metres, preparant els 800

Campiona en pista coberta, vol el podi a l'aire lliure

“M'agradaria córrer en 2:02i crec que si ho faig també estaré al davant lluitant per les medalles”

Esther Guerrero (FC Barcelona) ha arrencat la temporada d'aire lliure en forma. El cap de setmana va baixar en 10 segons la seva millor marca personal en els 1.500 en el Gran Premi de los Corrales, a Cantàbria, en un control absolut organitzat per la federació espanyola. “El 1.500 és una prova que tampoc havia preparat mai. L'any passat vaig fer el 4:25 en una lliga però sense buscar-lo, i aquest 4:16.02 està molt bé perquè em situa segona en el rànquing espanyol, i és bona marca”, explica la banyolina, que va ser segona en la cursa darrere la campiona estatal en pista, Solange Pereira (4:13.92), i que es queda amb una petita espina clavada: “Vam sortir molt lentes. El primer 500 vaig fer 1:28 i, en els dos següents, 1:24. Crec que en el primer em vaig deixar un parell de segons. Com que no em conec el ritme del 1.500... però estic contenta per la marca.” De fet, la campiona estatal dels 800 en pista coberta està en procés de càrrega de volum, i ara mateix fa proves com aquests controls o com la Milla Urbana, amb la qual va guanyar el campionat de Catalunya a Granollers fa deu dies –en el mateix cap de setmana que disputava la primera jornada de la divisió d'honor–. “Em vaig quedar amb molt bones sensacions i ho repetiria, però aquest any estic preparant el 800 i és el que faré”, deia sobre el tast a Cantàbria. I, a aquestes alçades de la seva carrera, descarta fer el salt: “He fet el 1.500 per la preparació dels 800.” L'atleta del FC Barcelona té, el mes de juliol, el seu gran objectiu: el campionat estatal de 800 a l'aire lliure en el qual tindrà rivals que no van córrer a l'hivern en pista coberta.

Vuitcentista

“L'any passat vaig fer 2:03.88 i, el meu objectiu, per sobre de la posició en l'estatal, que està clar que miraré d'estar al podi, és baixar la marca. M'agradaria córrer en 2:02 i crec que si ho faig també estaré al davant lluitant per les medalles”, assegura la banyolina abans del 800 que té aquest cap de setmana en la segona jornada de la divisió d'honor, amb el Barça. Esther Guerrero reconeix que prioritza buscar la marca en lloc de la posició, amb el 10 de juny a Huelva com la primera cita important en el calendari: “A l'aire lliure hi ha més competència i crec que si no surt ningú més i faci un boom, com vaig fer jo l'any passat, som quatre per tres llocs de podi. Pot passar de tot.”

4:25
tenia
com a millor marca en 1.500 la temporada passada Esther Guerrero i sens esperar-lo de manera específica.
4:16
va fer
el cap de setmana, en plena càrrega de volum per preparar els 800.
2:03
és la MMP
en 800, també del 2014. Aquest any Guerrero es veu capaç de córrer les dues voltes en 2:02.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)