Natació

Mengual i Ribes debuten amb un primer lloc

Natació sincronitzada. La nedadora torna a les piscines tres anys després en la modalitat de duet mixt i deixant bones sensacions

La grada del CN Sabadell va presentar ahir un magnífic aspecte per presenciar el retorn a la competició de la gran pionera de la natació sincronitzada a casa nostra. Gemma Mengual, de 38 anys, tornava a llançar-se a l'aigua per participar en la innovadora modalitat de duet mixt amb la qual es presentarà als mundials de Kazan, que començaran el 24 de juliol. Mengual, acompanyada pel jove Pau Ribes (19), no va decebre la munió d'aficionats que es van acostar a la piscina vallesana i que van animar sense parar mentre sonava la música del grup Evanescence. Sense titubejar i demostrant una magnífica connexió amb el seu nou company, que en cap moment va deixar entreveure cap senyal de nerviosisme, Mengual va fer gaudir els espectadors tot i reconèixer que havien tingut poc temps per preparar la segona part de l'exercici. Satisfets però cautelosos. Mengual i Ribes (85.5668) van superar els altres dos duets participants en el torneig Infantas, els japonesos Atsushi i Yumi (85.5334), i els canaris García i González (79.7136).

“Noto que em falta ritme perquè aquest exercici té menys dificultat que els que feia abans i m'he cansat. L'agafaré a poc a poc”, va reconèixer Mengual, que va assegurar que el gran handicap del duet és el punt de flexibilitat que no pot arribar a assolir Ribes. El jove nadador, amb un somriure d'orella a orella, no es va encongir amb l'exaltació mediàtica i Mengual ho va ratificar. “Com si ho hagués fet tota la vida”, va dir somrient.

“A Kazan, més i millor”, va vaticinar el jove nadador després de penjar-se l'or en la prova d'ahir.

LES REACCIONS

Noto la falta de ritme. Aquest exercici no té l'exigència dels que feia abans i m'he cansat
Gemma Mengual
nedadora de sincronitzada
Em costa seguir el ritme de la Gemma. A poc a poc m'hi vaig adaptant. Nadar amb ella és un honor
Pau Ribes
nedador de sincroniTzada
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)