Atletisme

Clàudia Garcia també vol elevar el llistó a Catalunya

Atletisme. La saltadora del Barça, una de les sensacions de l'hivern, serà una de les protagonistes de la primera jornada a l'Estadi Joan Serrahima

La participació de Clàudia Garcia Jou (FC Barcelona), una de les grans sensacions de la campanya hivernal, serà una dels grans atraccions de la primera jornada del campionat de Catalunya, que es disputa aquesta tarda a l'Estadi Joan Serrahima. L'atleta blaugrana va tornar d'Akron, la Universitat dels Estats Units on compagina els entrenaments i els estudis, el 17 de juny, i en la seva primera competició a Catalunya, dimecres passat en el critèrium Campmany, ja va sobrepassar el llistó a 1,89 m. “Estic millor del que em pensava perquè havia plantejat aquestes primeres setmanes aquí com una pretemporada per tornar a treballar aspectes físics. Aquesta marca, però, és perfecta per a la meva motivació”, remarca l'atleta.

En la campanya hivernal, Garcia Jou (Barcelona, 1992) ha fet un enorme salt de qualitat. Va superar fins a quatre vegades el rècord de Catalunya de l'especialitat –1,85, 1,86, 1,88 i 1,90 m– i amb aquest últim registre va assolir el subcampionat universitari dels Estats Units. L'atleta no pot atribuir la seva espectacular progressió a un sol motiu, sinó als nombrosos canvis que ha experimentat la seva vida des que es va decidir a estudiar en aquesta universitat nord-americana. “Hi hagut tants canvis en la meva vida en els últims mesos!”, exclama. I concreta: “Els entrenaments, tècnicament, són molt diferents [està a les ordres de Tomasz Smialek] i la meva situació personal també ha canviat molt, i en aquest aspecte estic molt més motivada. També hi ha ajudat el màster que estic estudiant en fisiologia esportiva perquè puc aplicar molts d'aquests coneixements i eines en la meva nutrició.”

Pròxims reptes

Amb el salt endavant que ha experimentat la seva carrera atlètica, Garcia Jou ja veu més a prop els llistons per accedir als grans campionats internacionals. Les marques mínimes per assistir al mundial de Pequín i els Jocs Olímpics de Rio de Janeiro, per exemple, estan a 1,94 m, 4 centímetres més del que va acreditar a Fayetteville. “És difícil, però tampoc ho veig impossible. També tinc una esperança que no hi hagi 32 atletes amb 1,94 m i hi pugui haver repesca en 1,93 o 1,92 m, però aquí també hi tindria alguna cosa a dir la federació espanyola”, explica. En tot cas, la saltadora blaugrana té més a l'abast la mínima per a l'europeu d'Amsterdam 2016, fixada en 1,91 m. El repte més immediat, però, és el campionat català, en què intentarà assolir el seu cinquè títol consecutiu a l'aire lliure i afegir-los als sis que acredita en pista coberta.

El míting i Genzebe Dibaba demà

A l'espera del plat fort del campionat, que es disputa demà conjuntament amb el míting i amb Genzebe Dibaba (1.500 m) com a gran estrella convidada, avui es repartiran els onze primers títols de la competició. La sessió començarà a les 6 de la tarda amb el martell masculí, amb el palafrugellenc Miguel Alberto Blanco, i es tancarà amb els 5.000 m marxa (21.45 h), amb un interessant duel entre la mataronina Raquel González (FC Barcelona) i Júlia Takacs (Platges de Castelló), que competirà fora de concurs. La sessió serà prolífica en concursos amb el triple (M i F), la javelina (M i F), la perxa (M) i el pes (F). També es disputaran les finals de 3.000 m obstacles i 5.000 m, femenins, a més de les semifinals de les proves de velocitat.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)