Atletisme

Les mínimes es resisteixen al Míting Ciutat de Mataró

Atletisme. Adel Mechaal (AA Palamós) es fon a 300 metres per acabar els 1.500 en una prova en què els vuit primers van córrer per sota dels 3:40

El Municipal de Mataró ahir a la nit, no era ni el lloc ni el moment de la mínima mundialista per a Adel Mechaal (AA Palamós), que venia de vorejar els 3:36.20 a Barcelona i prioritzar la vintena edició de la cita maresmenca sobre la reunió belga de Heusden, on es van assolir tres mínimes estatals. David Bustos va fer la dels 1.500 (3:35.97) i va establir la millor marca de l'any que, fins aleshores, era d'Adel. El palamosí liderava la cursa però quan faltaven 300 metres es va fondre i va entrar penúltim, amb un temps de 3:41.79. Marc Alcalà (FC Barcelona) va ser cinquè, amb 3:38.42, una setmana després de guanyar l'europeu sub-23 i Llorenç Sales, sisè, en una cursa en què els vuit primers van córrer per sota els 3:40. Marta Pérez (C Dental Seoane Pampín) i Elian periz (Valencia Terra i Mar) van ser les dues primeres i van fer les seves millors marques en la cursa femenina (4:13.34 i 4:14.14).

L'altra prova estel·lar del Míting de Mataró eren els 800, amb el qatarià Musaeb Balla encapçalant el cartell i imposant-se a la cursa amb 1:46.83. El sevillà Kevin López, recordista estatal de la distància i que havia de plantar cara al company d'entrenament de Genzebe Dibaba i Ayanleh Souleiman a Sabadell, es va retirar just després que ho fes la llebre. En la cursa que tancava el programa, l'aragonès Toni Abadía tampoc va poder fer la mínima en els 5.000 (13:26.98).

La nota positiva per al club organitzador la va aportar la local Beatriz Indurain (CA Laietània), que va guanyar els 100 m tanques amb un temps de 14.10. Sí que va fer la mínima, per Botswana, Onkabetse Nkobolo (Platges Castelló) en els 400 m amb 45.44. En la marxa, Jesús Ángel García Bragado (CA Laietània) va ser desqualificat en els 5.000 i Raquel Gonzàlez (FC Barcelona) va obtenir el triomf en els 3.000 en la seva reaparició després de la lesió.

L'ensurt

El concurs de perxa se'l va apuntar Dídac Salas, amb 5,25 m, si bé quan el saltador del FC barcelona va fer l'intent a la mínima (5m65) va caure a terra i va haver d'abandonar l'estadi en ambulància a causa d'un traumatisme al cap. Igor Bítxkov (Platges Castelló) va estar molt per sota del seu nivell habitual i va quedar segon amb 5,05 m. En la categoria femenina, Naroa Agirre (San Sebastian) va ser la vencedora, amb 4m17, i va fallar l'assalt a la mínima.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)