Atletisme

Redondo trenca la ratxa de títols de Castells

Després de dotze anys, el títol femení de martell va canviar de mans però va seguir a Catalunya. La llançadora de Torredembarra Berta Castells (València Terra i Mar) no va poder guanyar el seu tretzè campionat d'Espanya absolut consecutiu i va ser derrotada per la barcelonina Laura Redondo (FC Barcelona). Un llançament de 66,51 metres va donar a Redondo el seu primer títol absolut en un concurs que va dominar des de l'inici amb un tir de 66,24 en el segon llançament. Berta Castells va començar amb un nul i es va apropar a la seva rival en el quart tir amb 65,52 m, que al final li va donar la medalla de plata. La barcelonina es va mostrar molt més sòlida que la seva rival i quatre dels seus llançaments van ser superiors a la millor marca de la torrenca. En el sisè llançament Berta Castell va tenir l'última oportunitat de donar la volta a la prova però va tornar a fer nul. Laura Redondo, amb la medalla d'or i el títol estatal absolut assegurat va fer el seu millor tir amb 66,51 m.

Les dues llançadores catalanes comparteixen el rècord d'Espanya de martell amb 69,59 m. Castells el va fer l'any 2012 i va ser el seu catorzè rècord des del 2001, mentre que Redondo va igualar aquesta marca al 2013. En aquesta temporada Laura Redondo lidera el rànquing estatal de martell amb un llançament de 69,07 m, mentre que Berta Castells és segona amb 68,59 m. Les dues llançadores catalanes s'han enfrontat sis vegades, comptant aquest estatal, i cada una ha aconseguir la victòria tres vegades.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)