Atletisme

L'últim tren cap a Pequín

Mundial. Adel Mechaal i Esther Guerrero competiran dissabte a Granollers amb la intenció d'aconseguir les mínimes per al mundial en els 1.500 m i 800 m respectivament

La lluita per anar al mundial de Pequín no ha acabat, i fins al dilluns 10, en què es tanca el termini per haver fet les mínimes, els atletes amb possibilitats les buscaran. Aquest és el cas del palamosí Adel Mechaal (AA Palamós) i la banyolina Esther Guerrero (FC Barcelona), que el dissabte dia 8 competiran en els 1.500 m i 800 m respectivament a Granollers en un control organitzat per la federació espanyola. L'objectiu és fer la mínima –3:36.20 per a Mechaal i 2:01.00 per a Guerrero–. Si no poden superar-la, intentaran apropar-s'hi al màxim i millorar els seus registres actuals de 3:36.55 i 2:01.43. Tots dos estan en les places de repesca de la federació internacional, que els permetrien anar al mundial sense haver fet la mínima. Comptant només tres atletes per país del rànquing mundial, el palamosí és el 36è i en la seva prova hi ha 45 places. La banyolina és la 48a de 48 places que hi ha en els 800 m femenins. El rànquing mundial canvia cada dia i poden ser superats per altres atletes, però també avançar llocs si són ells els que milloren.

En aquests moments hi ha tres catalans que ja tenen una plaça fixa per anar al mundial, Carles Castillejo (Adidas) en la marató, Raquel González (FC Barcelona) en els 20 km marxa i Jesús Ángel García Bragado en els 50 km marxa. Tres atletes catalans més ja tenen la mínima feta, però són tres casos diferents. Ilias Fifa (FC Barcelona) és un dels tres atletes que han fet la mínima en els 5.000 m. En l'últim campionat d'Espanya va ser cinquè, i el tercer dels corredors amb mínima. Ara espera que la federació espanyola l'inclogui en la llista. Abdelaziz Merzougui (FC Barcelona) té la mínima en els 3.000 m obstacles, però també la tenen cinc atletes més. En l'estatal va ser sisè, davant seu van quedar quatre atletes amb mínima i, per tant, no estarà entre els tres escollits. Finalment, Àngel Mullera també tenia la mínima en els 3.000 m obstacles, però una lesió l'ha apartat de la lluita per anar a Pequín. La federació espanyola donarà avui una primera llista d'atletes que aniran al mundial, mentre que la selecció definitiva se sabrà el dijous 13.

TRES PLACES FIXES

Carles Castillejo, Raquel González i Jesús Ángel García Bragado estan a la llista

La llista de catalans més curta dels darrers deu anys

La llista d'atletes catalans que aniran al mundial de Pequín serà la més curta dels darrers deu anys, els últims sis mundials. Com a molt, podrien viatjar a la Xina uns sis catalans dins de la convocatòria de la Federació Espanyola d'Atletisme. La xifra baixaria clarament dels deu que van ser presents en el darrer mundial que s'ha disputat, el de Moscou, l'any 2013. En el de Daegu, a Corea del Sud, disputat l'any 2011 hi van haver nou representants de Catalunya presents, mentre que el mundial de Berlín de l'any 2009 va tenir la major presència de catalans dels darrers deu anys, amb un total de quinze participants. Els dos mundials anteriors, el de la ciutat japonesa d'Osaka, l'any 2007, i el d'Hèlsinki, el 2005, havien tingut els registres habituals de deu i nou catalans respectivament.

“Si vaig al mundial serà un premi”

Esther Guerrero pensa lluitar fins al darrer moment per ser a la llista mundialista, però si no hi entra no serà cap decepció. La migfondista de Banyoles del FC Barcelona no pensava que arribaria on és ara: “En cap moment en l'inici de la temporada em vaig plantejar fer aquest temps (2:01.43). Esperava millorar la marca de l'any anterior.” Per això considera: “Si vaig al mundial serà un premi a tota la temporada.” I si no entra en la llista definitiva serà una gran experiència de cara a intentar ser als Jocs de Rio del 2016, ja que la mínima olímpica és la mateixa que la del mundial, 2:01.00. Esther Guerrero es mostra molt satisfeta de la seva victòria en els 800 m de l'estatal. Diu que hi havia rivals molt fortes i que no era clar qui guanyaria, però reconeix que era la favorita: “Tenia clar que estava en forma i que lluitaria per la medalla. Les meves possibilitats depenien d'arribar amb elles al final, perquè sóc més ràpida.” I ho va fer, va vigilar tothom, va respondre a tots els atacs i va aconseguir una gran victòria.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)