Atletisme

ADEL MECHAAL

CAMPIÓ ESTATAL 5.000 I 1.500

“Amb les ganes i la confiança que tinc, ho assoliré”

L'any que ve m'agradaria córrer el 5.000 en el campionat d'Europa i, en els Jocs Olímpics, el 1.500

Dos títols estatals en dos dies, per segon cop aquest any 2015. Adel Mechaal (AA Palamós) va guanyar el 21 i 22 de febrer els títols de 3.000 i 1.500 en pista coberta a Antequera i, aquest cap de setmana a Castelló, els 5.000 i 1.500 a l'aire lliure dissabte i diumenge. Un estat de forma genial amb un però: no té encara la mínima per anar al mundial de Pequín que es disputa a partir del dia 22 d'aquest mateix mes d'agost.

Com pot ser que encara no tingui el lloc per al mundial?
Jo, en principi, ara mateix hi sóc. En el rànquing estic al lloc 36, i hi van els 45 primers. Tinc nou atletes darrere meu, però això varia molt, perquè cada dia hi ha competicions arreu del món, i si nou atletes milloressin la meva marca, que és de 3:36.55, en quedaria fora.
I doncs, què farà?
Dissabte que ve es fa una reunió expressament a Granollers per a mi i pel rècord del món dels 1.000 metres, i intentaré fer la mínima tant dels Jocs de Rio com del mundial. M'he entrenat molt bé i ara mateix tinc un punt de forma molt bo. Crec que si la cursa és neta, si les llebres surten a un bon ritme i si les condicions meteorològiques no són dolentes, aquesta mínima sortirà.
Sembla mentida que encara no tingui el lloc assegurat...
He tingut molt mala sort. A Marsella hi va haver un problema amb els jutges, vam sortir 100 metres més endavant perquè ens vam equivocar de ratlla. A Huelva les llebres van ser molt dolentes. A Rabat vaig tenir un viatge molt dolent i vaig haver de passar la nit abans de córrer en un aeroport... He tingut molta mala sort per circumstàncies i m'he quedat diverses vegades a tocar de la mínima. Però aquest cap de setmana, amb la confiança i les ganes que tinc d'estar al mundial, ho assoliré.
Tenia previst córrer les dues distàncies a Castelló o va ser una decisió en calent?
Sí, des que vam acabar el campionat d'Espanya de pista coberta que teníem la intenció de córrer les dues proves. L'any que ve m'agradaria fer un assalt al 5.000 en el campionat d'Europa i, en els Jocs Olímpics, córrer el 1.500. Era un assaig previ per veure com reaccionaven les cames, si jo era capaç de fer-ho o no. Es tractava de fer una prova per a la prèvia dels Jocs Olímpics de l'any que ve.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)