Atletisme

A la recerca de la mínima

Atletisme. Aquesta setmana hi ha diversos controls per fer marques per anar al mundial, la sabadellenca Lídia Rodríguez espera que es munti un bon 5.000 m a Granollers per buscar-la

Fins a set reunions estan previstes aquesta setmana perquè els atletes catalans i estatals puguin acabar de fer les marques mínimes per als mundials abans del termini del dilluns 10. N'hi ha força amb possibilitats, i per aquest motiu el director tècnic de la Federació Espanyola d'Atletisme (RFEA), Ramon Cid, ha decidit esperar el dimecres 12 per donar la llista definitiva de convocats per al mundial del Pequín, que es farà del 22 al 30 d'agost. La mateixa federació espanyola havia dit que ahir donaria una primera llista i que la definitiva seria el dia 13. Com que aquests dies alguns atletes poden aconseguir mínimes i altres millorar el seu lloc de repesca, la convocatòria es farà un cop la federació internacional (IAAF) hagi comunicat el nom dels atletes que repesca sense mínima.

La primera reunió es farà avui mateix i serà el míting ciutat de Pamplona, mentre que demà hi ha un control a València, on està programat un 800 m masculí i un de femení. El dissabte 8 es farà a Granollers un control de mig fons i fons, i a Sierra Nevada un altre de velocitat, tanques i salts. Fora d'Espanya hi ha una reunió a Leuven (Bèlgica) per a les proves de mig fons, i una altra a Leiria (Portugal) per als llançaments. Finalment, el diumenge 9 es farà a Polònia un míting amb especial atenció al 1.500 m femení.

Intent a Granollers

En el control de Granollers es disputaran els 1.500 m i 800 m masculins i femenins, i els 5.000 m femenins. Està prevista la participació dels recents campions estatals Adel Mechaal (AA Palamós) en 1.500 m, Esther Guerrero (FC Barcelona) en 800 m i Lídia Rodríguez (Bilbao) en els 5.000 m, que faran l'intent de mínima. També hi seran altres atletes de la resta de l'Estat que lluitaran pel mateix. El control comptarà amb la presència d'alguns dels atletes africans del grup de la recordista mundial de 1.500 m, Genzebe Dibaba, dirigits per Jama Aden, que s'estan entrenant a Sabadell i que ja van participar en el míting del Centenari a Barcelona.

EL 5.000 FEMENÍ

Lídia Rodríguez està a menys de cinc segons de la mínima per a Pequín, 15:20.00

LA LLISTA AJORNADA

La RFEA decideix esperar i donarà la convocatòria per al mundial el dimecres 12

“Si es presenta una oportunitat s'ha d'aprofitar”

Pensava començar les vacances després de l'estatal, però li van oferir la possibilitat d'intentar fer la mínima per al mundial dissabte a Granollers i no s'ho va pensar. “Si es presenta una oportunitat s'ha d'aprofitar”, diu Lídia Rodríguez, que ara està en espera que es munti una bona cursa de 5.000 m. Necessita unes llebres que la portin més enllà dels tres quilòmetres per intentar superar els 15:20.00 de la mínima. Com a millor marca té els 15:24.25 que va fer el 18 de juliol a Heuslen (Bèlgica), i creu que ara podria córrer en 15:18 o 15:19. La sabadellenca explica que les llebres han de ser bones per no quedar massa aviat “sola a la pista, el crono i jo”. Lídia Rodríguez no ha tingut gaires ocasions de competir en els 5.000 m, i aquesta campanya només n'ha corregut tres. El primer va ser el mes de juny en el míting Iberoamericà de Huelva, on va fer 16:05.05, després va arribar la seva gran marca a Bèlgica, i el darrer va ser el de l'estatal de Castelló aquest diumenge, on va guanyar amb 16:18.25. Aquí, però, l'important era el títol. “En el campionat d'Espanya només tenia al cap guanyar i fer el menys desgast possible”, explica Lídia Rodríguez, ja que un parell de dies abans li havien proposat intentar fer la mínima a Granollers i volia guardar forces i “fer el mínim esforç”. La sabadellenca va complir i va guanyar el títol estatal de 5.000 m per primera vegada, i el va poder afegir als dos de 10.000 m que té en el seu palmarès (2013 i 2015).

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)