Atletisme

Present i futur de la velocitat

Atletisme. Cristina Lara, que acaba de fer 20 anys, va guanyar el títol de 100 m en l'estatal absolut a l'aire lliure. Porta sis medalles d'or entre les categories promesa i absoluta al 2015

Les medalles d'or en els 100 m i el relleu 4x100 m de Cristina Lara en l'estatal de Castelló que es va disputar el cap de setmana van tancar una temporada brillant de la velocista del FC Barcelona. La jove barcelonina –ahir mateix va complir 20 anys–, ha acumulat sis medalles d'or en aquest any 2015 en els campionats d'Espanya de l'aire lliure i de pista coberta, tres d'elles en la categoria promesa i tres més en l'absoluta. La mateixa Cristina Lara no es pot estar de qualificar aquesta campanya de: “Quasi de 10, no puc estar més contenta de la temporada”. L'únic retret que es fa ella mateixa és que el campionat d'Europa sub-23 de Tallin (Estònia) “no va anar molt bé, volia entrar en les finals i no va poder ser”.

En el campionat d'Espanya de Castelló Cristina Lara va aconseguir un brillant títol en els 100 m contra una dura rival, la vilanovina Estela Garcia (València TM), que havia guanyat els dos últims anys. Les dues van arribar amb la mateixa marca (11.63), es van trobar en la semifinal i la barcelonina es va imposar. En la final Cristina Lara va guanyar en una cursa molt ajustada per una sola centèsima, 11.65 per 11.66. La velocista del Barça es va apropar a la seva marca personal i això la va deixar molt satisfeta: “Feia dos mesos que havia fet la marca i no m'esperava que m'hi apropes tant”. En el relleu 4x100 m l'equip del FC Barcelona –Jael Bestue, Plàcida Azahara Martínez, Caridad Jerez i Cristina Lara–; no era el favorit però va sorprendre al València Terra i Mar i va arribar la segona medalla d'or per Cristina Lara. En aquest campionat no va disputar els 200 m, on tenia la segona marca, ja que amb el seu entrenador van decidir que portava una temporada amb moltes curses.

Cristina Lara ja va destacar en la pista coberta on va guanyar els títols estatals absolut i promesa de 60 m, i a banda d'aquests dos absoluts d'ara també va guanyar els 100 i els 200 m, en l'estatal promesa. .

Estatal absolut
Aire lliure 100 m
campiona 11.65
Aire lliure 4x100 m
campiona 45.73
Pista coberta 60 m)
campiona 7.49
Estatal promesa
Aire lliure 100 m
campiona 11.85
Aire lliure 200 m
campiona 23.86
Pista coberta 60 m
campiona 7.48

Va disputar el campionat d'Europa sub-23

En aquesta temporada a nivell internacional, Cristina Lara va disputar el campionat d'Europa sub-23. La seva actuació no va ser la que esperava i no va classificar-se per les finals dels 100 i 200 m. Tot i això, en els 200 va fer la seva millor marca personal amb 23.85. També va anar a l'europeu de seleccions formant part de la selecció espanyola absoluta a la localitat russa de Txeboksari. Va ser la benjamina de l'equip, i en els 100 m va ser novena (12.13) en una cursa molt perjudica pel vent en contra (4,3 m/s). També va disputar el relleu. Durant la temporada la barcelonina va formar part del relleu 4x100 m estatal que va intentar classificar-se pel mundial de Pequín però no ho van aconseguir. De cara a la propera temporada Cristina Lara explica que vol aconseguir: “De moment seguir millorant la marca personal i plantejar si puc fer la mínima per l'europeu absolut però, he de millorar bastant”. Una mica més assequible serà anar al campionat d'Europa d'Amsterdam en el relleu, tal i com va fer al 2014 en l'europeu de Zuric.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)