Atletisme

El bitllet, pot esperar?

Atletisme. Adel Mechaal corre el 1.500 en 3:37.67 a Granollers, més d'un segon per sobre de la mínima per al mundial de Pequín, i demà sabrà si es manté entre els 45 millors del rànquing

No va poder ser; la humitat, la pista mullada per la pluja que va caure fins moments abans de l'hora de la veritat... Aquesta temporada el 3:36.20, la marca mínima per ser al Campionat del Món d'aquí a dues setmanes i als Jocs Olímpics l'estiu que ve s'ha resistit a Adel Mechaal (AA Palamós). Ahir, en el seu últim intent i en un control gairebé fet expressament perquè el quatre cops campió estatal aquesta temporada –dos en pista coberta el febrer (1.500 i 3.000) i dos a l'aire lliure fa una setmana (1.500 i 5.000)– aconseguís córrer en el temps que li assegurava el bitllet per anar a Pequín, el palamosí va fer 3:37.64 en una cursa que va córrer sobre la pista molla.

Demà, el desenllaç

El 3:36.55 del palamosí en el Campionat de Catalunya de fa un mes és l'última carta perquè Mechaal pugui córrer el 1.500 a la capital xinesa. El va aconseguir en una jornada molt diferent de la d'ahir, al Serrahima. Aquell dia, a Barcelona, les condicions sí que eren favorables com ho demostra que, en el centenari de la Federació Catalana d'Atletisme, Genzebe Dibaba i Djibouti Ayanleh Souleiman van fer uns temps estratosfèrics en el 1.500 i 800. En l'actualització d'abans-d'ahir del rànquing dels millors 45 atletes de l'any en 1.500, Adel Mechaal ocupava la trenta-sisena posició i, si entre la jornada d'ahir i la d'avui no hi ha nou atletes al món que el superin –molts dels aspirants hauran fet un últim intent, com ell– el seu estat de forma serà recompensat amb la presència a la Xina. “M'he entrenat molt bé i ara tinc un punt de forma molt bo. Crec que si la cursa és neta, si les llebres surten a un bon ritme i si les condicions meteorològiques no són dolentes, aquesta mínima sortirà” explicava Adel en una entrevista per aquest diari l'endemà d'haver guanyat el seu quart títol estatal aquest 2015. I les condicions... La pista molla no era el millor escenari. Un altre capítol al reguitzell d'intents fallits, tal com recordava Mechaal: “He tingut molt mala sort. A Marsella hi va haver un problema amb els jutges, vam sortir 100 metres més endavant perquè ens vam equivocar de ratlla. A Huelva les llebres van ser molt dolentes. A Rabat vaig tenir un viatge molt dolent i vaig haver de passar la nit abans de córrer en un aeroport...”

Elles, tampoc

Esther Guerrero no serà a Pequín. La banyolina del FC Barcelona, campiona estatal en la pista i a l'aire lliure dels 800 no va córrer a Granollers i, de fet, ja estava fora del rànquing en què hauria pogut ser repescada. La que sí que hi va ser és Lídia Rodríguez, campiona també a Castelló en els 5.000 metres i en busca de la marca mínima, però l'atleta de l'Hospitalet que tenia una millor marca de l'any de 15:24.25 i havia de baixar del 15:20, va abandonar.

Laura Redondo ho intenta avui en una reunió exclusiva per a llançadors, a Leiria (Portugal)

La campiona estatal de llançament de martell busca aquesta tarda la marca mínima a Leiria (Portugal), on aquest cap de setmana es disputa una reunió en què només prenen part els llançadors. Redondo (FC Barcelona) va aconseguir el seu cinquè títol estatal –el primer a l'aire lliure– amb un registre de 66,51 metres i té en el 69,07 que va fer aquest hivern la referència per intentar superar la barrera dels 70 metres amb què podria ser a la llista que es publicarà dimecres per anar al mundial de Pequín que comença el dia 22. Redondo, en cas que no faci la mínima, estaria fora de la cita xinesa perquè amb el seu millor registre seria la primera llançadora que es quedaria a casa.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)