Més esport

Bartoló guanya la TDS

Curses de muntanya. El corredor d'Avià es va imposar en la primera prova de l'Ultratrail del Mont Blanc. El gironí Jordi Bes, tercer l'any passat, va abandonar la cursa quan anava tercer

Pau Bartoló va aconseguir la victòria en la cursa TDS (Sur les Traces des Ducs de Savoie), que ahir va obrir el cap de setmana de competicions de l'Ultratrail del Mont Blanc. El corredor d'Avià va cobrir el recorregut, de 119 km i 7.250 metres de desnivell positiu, en 14h26:40. Bartoló ja va guanyar el 2014 la CCC (Croméyeui-Champex-Chamonix), una altra de les proves que formen l'esdeveniment de curses de muntanya de llarga distància més important del planeta. En el podi hi hauria pujat un altre català si no hagués sigut per la retirada del gironí Toti Bes –tercer l'any passat– quan ja havia assolit el coll de Joly (km 85,3), quan ocupava la tercera posició a pocs minuts del segon classificat. La seva germana, Tina Bes, ocupava la segona posició en el moment de tancar aquesta edició, només superada per la suïssa Andrea Huser. Bes era a pocs quilòmetres de la meta.

Avui es disputarà la segona edició de la cursa OCC (Orsières-Champex-Chamonix), amb Marc Pinsach, tercer el 2014, entre els favorits.