Atletisme

Etern Bragado

Mundial. L'atleta amb més participacions en mundials, dotze, acaba en novena posició en els 50km (3h46:43) i acarona les places olímpiques

Jesús Ángel García Bragado (CA Laietània) va certificar ahir el rècord mundial de longevitat. L'avi del campionat, amb 45 anys i 316 dies, va completar la seva dotzena participació en un mundial i ja és el primer atleta que arriba a aquesta fita, deixant enrere Susana Feitor, que també n'havia disputat onze i que aquest cop no va formar part de la delegació portuguesa. Més enllà dels números i de la seva eterna trajectòria atlètica, la qüestió és que el regidor de Sant Adrià de Besòs continua sent competitiu sobre l'asfalt, i ahir va signar una memorable novena posició a Pequín amb un registre de 3h46:43. De fet, l'atleta del CA Laietània va quedar a només 43 segons de la vuitena plaça que hauria certificat la seva classificació per als Jocs Olímpics de Rio de Janeiro, els setens del seu historial. “Haig de treballar per poder anar a Rio i gaudir si hi aconsegueixo la classificació per acabar amb unes bones sensacions, però està vist que el diploma olímpic serà car”, va assegurar el marxador, que ja va ser campió en el seu debut en un mundial, a Stuttgart 1993.

Amb setanta proves de 50km a les cames –58 d'acabades–, Bragado va tornar a donar una lliçó d'estratègia. Va controlar els ritmes de pas com un rellotge i, quilòmetre a quilòmetre, va anar avançant llocs fins a acabar en la novena posició final. Amb tot, el laietanenc va tenir una petita decepció quan va saber que havia acabat novè, ja que els tècnics de la federació l'havien informat que anava vuitè. “Tampoc tenia les forces. Ja sabia que per aconseguir-ho havia de clavar la marca de l'europeu de Zuric (3h45:41)”, va confessar. La prova va ser dominada, de cap a peus, per l'eslovac Matej Tóth (3h40:42), que va segellar la primera medalla d'or per al seu país.

Hauré de treballar per anar a Rio i gaudir si aconsegueixo la classificació
Jesús Á. García
novè en els 50 km marxa
M'agrada competir i m'hauria agradat anar una mica millor, però ja sabia pels entrenaments que no podia forçar més el ritme

Beitia, cinquena: “Podria ser l'últim mundial”

Tot i la seva edat, García Bragado va signar el tercer millor resultat dels 40 components de la delegació espanyola. El novè lloc del marxador del CA Laietània només s'ha vist superat pel títol del murcià Miguel Ángel López en els 20 km i la cinquena plaça de Ruth Beitia en salt d'alçada. Precisament, amb l'actuació de la cantàbrica, de 36 anys, es va esvair l'última possibilitat d'engrossir la collita de la federació espanyola a Pequín. Beitia, bronze en el mundial de Moscou, va sobrepassar el llistó a 1,99 m, però no va ser suficient per pujar a un podi que es va resoldre en els 2,01. Amb aquesta mateixa marca, Kuchina va guanyar l'or; Vlasic, la plata i Txitxerova, el bronze. “El cinquè lloc és poqueta cosa. Tenia millors expectatives i aquest possiblement serà el meu últim mundial a l'aire lliure”, es va lamentar Beitia.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)