Atletisme

David Martínez s'estrena en la Cursa de la Mercè

Atletisme. El fondista del CA Manresa va superar Driss Lakhouaja a un quilòmetre de la meta. Hasna Bahom va obtenir el sisè triomf entre les dones

David Martínez (CA Manresa) va inscriure per primer cop el seu nom en el palmarès de la Cursa de la Mercè, que va superar la participació del curs passat, amb 14.300 corredors, però encara és lluny del rècord del 2013, amb 16.990 inscrits. El fondista del CA Manresa va accelerar el ritme en l'últim quilòmetre i es va desfer de la companyia de Driss Lakhouaja (Montornès), doble campió en la clàssica barcelonina. Martínez va arribar triomfador a l'avinguda Maria Cristina amb un registre de 30:50 i va avantatjar amb 11 segons el corredor d'origen marroquí. Va completar el podi Khalid Merroune (AA Catalunya), amb 31:22. “Em fa molta il·lusió guanyar una prova tan multitudinària aquí a Barcelona. L'any passat havia estat tercer i el 2010, quart”, va recordar l'atleta del CA Manresa.

En la prova femenina, Hasna Bahom (La Sansi) es va mostrar molt superior a les seves rivals i va aconseguir el seu sisè triomf en la cursa amb un temps de 37:53. La van acompanyar en les places d'honor Erika Viñas (CA Granollers) i Angélica Esparza (Montornès).

La Cursa de la Mercè, un dels primers actes vinculats a la festa major de Barcelona, també té el seu vessant solidari i 5 euros de la inscripció es van destinar a entitats sense ànim de lucre amb l'objectiu d'ajudar les persones més necessitades. Aquest any la prova s'ha hagut d'avançar un parell de setmanes per no coincidir amb les eleccions del 27 de setembre.