Atletisme

El mundial, a Sant Hilari

Circuit Gironí de Cros. Els atletes internacionals del Team New Balance Adel Mechaal i Esther Guerrero brillen en la segona cita del calendari que els va veure créixer, als Cortals, amb 600 participants i en un recorregut de 1.100 metres

Festa Major, ahir a Sant Hilari Sacalm. Perquè en la 33a edició del seu cros, disputat als Cortals amb 600 participants i en un recorregut distingit per ser el que es troba a més altitud, hi van córrer Adel Mechaal i Esther Guerrero, els dos atletes que a l'estiu van confirmar el Circuit Gironí de Cros com la gran pedrera de l'atletisme quan van córrer el mundial a l'aire lliure com a colofó d'una brillant temporada en ambdós casos. En aquesta, a més del calendari que els va veure créixer en els inicis, comparteixen el Team New Balance com a nou club.

Mechaal, que ja havia corregut en la cita inaugural del circuit el diumenge abans a Santa Coloma de Farners, com a preparació per al cros internacional d'Atapuerca d'aquest cap de setmana que ve, va tornar a vèncer amb contundència. Aboujanah El Mehdi (FCB) va ser segon darrere del palamosí i l'únic capaç d'intentar seguir-lo, mentre Arnau Turón (CA Olot Terra de Volcans) va sorprendre amb el seu tercer lloc en la classificació i amb pocs segons de marge sobre Youssef Fateh (ISS Hospitalet), millor promesa.

Guerrero va competir per primer cop amb el New Balance i en la primera volta al circuit va trobar la competència d'Ahlam El Kakdi (Lleida UA) que va arribar a manar fins que, en la segona, la banyolina va anar agafant el marge necessari per guanyar també amb comoditat. Anna Quílez (CA Lloret) va ser tercera absoluta i millor promesa.

Bouba Sabally (CA Lloret) va repetir triomf en júnior mentre en veterans l'excampió català de marató Benito Ojeda (Domingo Catalán) va deixar fer Esteve Campmol (CN Banyoles) en la primera part de la cursa fins que va sentenciar en la segona. Olot, el dia 29, acollirà la tercera cursa del circuit.