Atletisme

Palafrugell, l'únic estatal

Atletisme. L'estadi Josep Pla i Arbonès serà la seu el 28 de maig de la vint-i-quatrena edició de la reunió atlètica, que forma part del calendari de l'EPA i de la qual Bilbao va ser exclosa

El 24è Míting Internacional Palafrugell-Costa Brava d'atletisme es disputarà el 28 de maig, segons es va acordar en la reunió anual de l'Europe Athlétisme Promotion (EPA) que es va dur a terme el cap de setmana passat a Nivelles (Bèlgica), en un congrés en què es va celebrar també el 25è aniversari de l'associació. El CA Palafrugell Costa Brava forma part d'aquest projecte nascut el 1990 de la mà dels clubs de Celle Ligure (Itàlia), Ginebra (Suïssa) i Nivelles (Bèlgica) i, actualment, té dinou organitzacions d'onze països europeus. Una de les novetats d'aquesta darrera reunió va ser l'acord d'excloure del calendari de l'any que ve els mítings que es feien a la localitat francesa de Chambery i a Bilbao per la seva absència del congrés anual durant dos anys –els estatuts marquen que és obligatori ser-hi–. Així doncs, el de l'estadi Josep Pla i Arbonès de la següent primavera serà l'únic del calendari continental que es disputarà a l'Estat. Valladolid, Gavà, Barcelona, Mallorca i Andorra havien estat també seus d'algun míting abans, durant aquests 25 anys. A més d'aprovar el calendari d'aquest 2016, amb dinou proves de les quals la de Palafrugell serà la cinquena i amb només tres dies respecte a l'anterior –25 de maig, Namur (Bèlgica)– i la posterior –31 de maig, Riga (Estònia)–, es va acordar també la seu dels pròxims congressos fins al 2019: Amsterdam (Holanda), Budapest (Hongria), Valence (França) i Leiria (Portugal), de manera successiva.

Supervivència

Palafrugell ha organitzat aquest míting de manera ininterrompuda des del 1990, amb l'única excepció del 2011 i amb la crisi econòmica com a causant del parèntesi. L'any següent va ser només per a atletes de categoria cadet i júnior i, a partir del 2013, va recuperar el seu nivell habitual. És clar que el 2009 i el 2014, a més de les curses i els concursos propis del míting, es van proclamar també els campions de Catalunya, amb mig miler d'atletes en cadascuna de les cites.

19
proves
té el calendari aprovat pel 2016. Palafrugell serà la seu de la cinquena.
300
atletes
de 20 països van competir en la darrera edició del míting, entre els quals hi era Àngel Mullera
25
anys
va celebrar l'associació nascuda el 1990 i que ara té 19 organitzacions d'11 països
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)