Més esport

Mitja vida campiona

Surf d'estel. Gisela Pulido ha guanyat el seu desè títol mundial amb 21 anys. El primer, quan només en tenia 10, la va convertir en la campiona del món més jove de la història

Guanyar deu títols mundials d'un mateix esport està a l'abast de molt pocs. Guanyar-los amb 21 anys és directament una proesa només possible per als elegits. Però just això és el que ha aconseguit Gisela Pulido en la categoria d'estil lliure de surf d'estel (kitesurf). La maresmenca s'ha imposat en un 2015 marcat per la cancel·lació de quatre proves, incloses les tres últimes. Pulido va aconseguir la seva única victòria de l'any en l'última prova disputada –a St. Peter Ording (Alemanya), l'agost passat–, i va substituir en el lideratge Karolina Winkowska. La seva rival polonesa s'havia imposat en les tres primeres proves de la temporada, però els dos cinquens llocs que va aconseguir en les dues últimes, junt amb la regularitat de Pulido, que no va baixar del podi en cap cas, van decantar el títol del costat de la catalana per només vint punts.

La confirmació del títol de Pulido va arribar tot just dimarts. L'última prova, finalment cancel·lada, havia de tenir lloc entre el 4 i el 13 de desembre a Ciutat del Cap (Sud-àfrica). L'organització del mundial, atès el gran nombre de cancel·lacions, va valorar la possibilitat d'incorporar més proves al calendari, però finalment es va donar la competició per acabada i això donava el desè títol a Pulido. “Aquest any ha estat el més ajustat. Vaig arribar tercera a Alemanya i amb poques expectatives d'aconseguir el lideratge”, va explicar la de Premià de Mar sobre la prova de St. Peter Ording, que finalment es va convertir en decisiva. “Pensava que podia aconseguir un bon lloc en la prova alemanya, però no guanyar-hi el títol mundial.”

Pulido, a més, també ha guanyat el mundial en la categoria de big air, amb un ple de victòries en tres proves i realitzant piruetes només a l'abast dels homes. En aquesta modalitat, la també catalana Rita Arnau ha acabat en la sisena posició, amb un tercer lloc com a millor resultat. Per acabar, la maresmenca ha estat cinquena en la modalitat d'onades. La combinació dels tres resultats li dóna el títol mundial absolut.

Rècord mundial

El primer títol de Pulido, que resideix a Tarifa, es remunta al 2004, quan només tenia 10 anys i el surf d'estel era encara un esport molt desconegut. La catalana es va convertir en la campiona del món de qualsevol disciplina més jove de la història, un rècord que encara no ha estat superat. Des d'aquell 2004 ha guanyat el títol cada any, a excepció del 2014, en què es va imposar la seva principal adversària, Karolina Winkowska.

LES REACCIONS

Aquest any ha estat el més ajustat. Vaig arribar tercera a Alemanya i amb poques expectatives d'aconseguir el lideratge
Pensava que podia aconseguir un bon lloc en la prova de l'agost a Alemanya, però no que podia guanyar-hi el títol mundial
El desè títol és un somni, però el més especial és el primer que vaig guanyar, quan tenia 10 anys
Gisela Pulido
cAMPIONA DEL MÓN DE SURF D'ESTEL
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)