Waterpolo

Glòria al CN Mataró

La Sirena culmina la setmana perfecta i també conquereix el títol de la copa LEN

El conjunt de Florin Bonca va suar de valent per doblegar el Vouliagmeni i dos gols de Clara Cambray en superioritat van sentenciar

Al ritme del Bequetero, un clàssic pasdoble que evoca Les Santes de Mataró, es va obrir i es va tancar la festa major de La Sirena CN Mataró a la piscina del complex esportiu del Sorrall. En una comunió perfecta amb els aficionats, el conjunt mataroní va tocar el cel i va rubricar la setmana fantàstica amb el títol de la copa LEN, sis dies després d'haver assolit el de la copa estatal a Can Llong, a Sabadell. Dos títols, els dos primers del seu palmarès, d'una tacada. L'equip de Florin Bonca va haver de suar de valent per doblegar el Vouliagmeni, disposat a aigualir la festa a les mataronines en un típic partit de final, de caràcter eminentment defensiu. Com marcava el guió, res a veure amb les semifinals. El mèrit del Mataró va ser que no es va descompondre, tot i que va no va aprofitar un munt d'accions de superioritat de què va disposar. Precisament, la jugadora més múrria de les maresmenques, Clara Cambray, va anotar els dos últims gols de les locals en els moments més angoixants del partit. Aquestes dianes, i les mans de la gegant nord-americana Elizabeth Keeve tancant a pany i forrellat la porteria local, van ser determinants en el tram final. Un clàssic revers des de la boia de la grega del CN Mataró Alkistis Benekou a les seves compatriotes va obrir el foc de la final. El Vouliagmeni va respondre amb la mateixa moneda i la boia de la selecció helena Eleni Xenaki va deixar la seva targeta de presentació. El conjunt mataroní no va saber resoldre dues accions de superioritat i el rival va aprofitar una badada defensiva per prendre la iniciativa. Un contraatac culminat per Laura López a deu segons del final semblava que deixaria el resultat en taules, però el Vouliagmeni encara va ser capaç de marcar d'un llançament molt llunyà de Chydirioti. Amb Roser Tarragó molt ben defensada, el conjunt mataroní no tenia ni la inspiració ni l'encert de la jornada anterior. Amb aquestes premisses es va centrar a corregir els desajustos defensius. L'equip local va haver d'esperar la cinquena superioritat per veure porteria, a càrrec de Laura López. Ciara Gibson, amb un xut a l'escaire, va segellar el 4-3 amb què es va arribar a l'equador. Però el Vouliagmeni no es rendia i dues dianes de Tsoukala van tornar a capgirar la situació (4-5) fins que van aparèixer Cambray i Keeve. El partit pel tercer lloc –el que no vol jugar ningú–, entre el Szentes i l'Uralotxka, es va haver de resoldre en la tanda de penals amb triomf final del conjunt hongarès (18-15), la qual cosa va provocar que la final comencés amb un pèl de retard. L'espera, però, va pagar la pena i la nit i la festa a Mataró van ser molt llargues.

CN MATARÓ6
VOULIAGMENI5

LA SIRENA CN MATARÓ: Keeve, Benekou (1), Tarragó, Gibson (1), Bach, Meseguer, López (2); Gragnolati, Cambray (2), Ríos, Neddermann, Aina Bonamusa i Alba Bonamusa. VOULIAGMENI NC: Kouvdou, Tsoukala (2), Chydirioti (1), Xenaki (1), Roumpesi, Kotsia, Diamantopoulou; Kontogianni (1), Mamoglou, Protopapa i Mavrola. PARCIALS: 2-3, 2-0, 1-2 i 1-0. ÀRBITRES: Petronilli i Dutil-Dumas. 10 exclusions per al Mataró i 16 per al Vouliagmeni. PÚBLIC: Uns 600 espectadors. La piscina del Sorrall, com el dia de les semifinals, es va tornar a quedar petita per acollir tots els aficionats que volien presenciar la final.

LES REACCIONS

Viure aquests títols amb el club que t'ha vist néixer i créixer és espectacular. Hem gaudit molt
Marta Bach
capitana del cn mataró
Els campions*
1999/00
Gifa Palermo (Itàlia)
2000/01
Skif Moscou (Rússia)
2001/02
Gifa Palermo (Itàlia)
2002/03
Vouliagmeni (Grècia)
2003/04
Ortigia (Itàlia)
2004/05
Ortigia (Itàlia)
2005/06
Honvéd (Hongria)
2006/07
Roma (Itàlia)
2007/08
Roma (Itàlia)
2008/09
Shturm 2002 (Rússia)
2009/10
Ethnikos (Grècia)
2010/11
Rapallo (Itàlia)
2011/12
RN Imperia (Itàlia)
2012/13
Shturm 2002 (Rússia)
2013/14
Olympiacòs (Grècia)
2014/15
RN Imperia (Itàlia)
2015/16
La Sirena Mataró (Catalunya) *(Fins al 2004 la competició s'anomenava recopa)
Sabia que havia d'aprofitar les oportunitats. Això és molt gran i encara ho haig d'acabar de pair
Clara Cambray
jugadora del cn mataró

El primer títol de la copa LEN per a un club català

La victòria del CN Mataró suposa el primer títol de la copa LEN per al waterpolo català. Amb anterioritat, el CE Mediterrani (2001 i 2002) i el CN Sabadell (2004) ja havien jugat la fase final de la segona competició europea en importància, però en tots tres casos van quedar eliminats en les semifinals. El conjunt sabadellenc, per contra, ha conquerit l'Eurolliga, la màxima cita continental, tres vegades i el cap de setmana vinent, a Can Llong, aspirarà a assolir la seva quarta corona. El seu rival serà el Kinef Kirixi rus i en l'altra semifinal es veuran les cares l'UVSE Budapest, el botxí de les mataronines en l'Eurolliga, i l'Olympiacòs. El Vouliagmeni, l'altra finalista ahir al Sorrall, ja havia conquerit la copa LEN el 2003 i també es va quedar amb la mel a la boca en les edicions del 2000 i el 2005. La victòria d'ahir assegura al Mataró la participació en la pròxima supercopa europea.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)