Handbol

Handbol

barça

N'Guessan: “Pascual em va convèncer per jugar al Barça”

Handbol. La jove estrella francesa, plata als Jocs de Rio, arriba a Barcelona després de confirmar-se en la lliga francesa com un dels grans golejadors de futur d'Europa

El lateral esquerre internacional francès Timothey N'Guessan, fitxat pel FC Barcelona Lassa per a les tres pròximes temporades, va dir ahir en la seva presentació que arriba al club en excel·lents condicions: “Estic en el millor moment després d'un gran any.” “Espero fer bones coses –hi va afegir–, treballar molt i aprendre. Arribo molt satisfet amb la plata olímpica aconseguida a Rio, el meu primer èxit amb França, i espero més títols amb el Barcelona.”

N'Guessan, de 23 anys, 1,96 metres i 100 kg de pes, és el setè jugador francès que militarà en l'handbol blaugrana. El lateral destaca per la seva potència de llançament i capacitat de gol, encara que també exerceix com a central si és necessari. La temporada passada va ser el màxim golejador del seu equip, el Chambéry, i desè màxim golejador de la lliga francesa (124 gols), amb una mitjana de cinc gols per partit. Va militar en el Chambéry des de la temporada 2011/2012, i va acabar en la cinquena posició de la lliga la temporada passada.

N'Guessan va començar a jugar al Dieppe fins al 2008, i va fitxar per l'SMV Porte Normande en la temporada 2008/2009. Després de fitxar pel Chambéry, la temporada 2013/2014 va tenir una pubàlgia, cosa que li va impedir jugar la final de la supercopa de França contra el Dunkerque (23-21), el primer títol que guanyava el Chambéry en dotze anys. Va ser un jugador habitual en categories inferiors de la selecció francesa i considerat un dels millors jugadors de la seva generació.

La temporada 2012/2013 N'Guessan va ser convocat per Claude Onesta per jugar uns partits amistosos preparatoris per al mundial, i va debutar el 7 gener del 2013 contra l'Argentina. Més tard va ser elegit per jugar el mundial del 2013 a Espanya, on la seva selecció va quedar en sisè lloc.

Ha estat 24 vegades internacional. No va ser seleccionat per a l'europeu del 2014 ni per al mundial del 2015, però sí que ha competit en els Jocs de Rio de Janeiro, en què ha guanyat per a França la medalla de plata, igual que el també blaugrana Cédric Sorhaindo. “Xavi Pascual i Cédric Sorhaindo em van convèncer per venir al Barcelona. Jugar en aquest club és un repte molt gran per a qualsevol jugador”, va remarcar ahir. Una de les seves virtuts és passar de lateral a central. Va comentar que això és possible perquè a Chambéry va jugar ja de central algunes vegades. “N'he parlat amb Pascual i tot dependrà del que l'entrenador plantegi”, hi afegeix.

Thimothey N'Guessan
Massy (França). 18-9-1992 (23 anys) Alçada: 1,96 metres Pes: 100 kg Internacional: 43 Gols: 24
TRAJECTÒRIA
03/08
Dieppe UC
08/11
Porte Normande
11/16
Chambéry SH
101 p. 418 g.

L'equip, amb tota la plantilla, cap a Andorra

El FC Barcelona Lassa ha iniciat la recta final de la pretemporada amb l'habitual concentració a Encamp (Andorra). L'equip estarà concentrat fins dijous fent l'habitual preparació física i tècnica. El mateix dijous partirà des d'Encamp cap a Pamplona, on el dissabte 3 de setembre (2/4 de 9) s'enfrontarà a l'Anaitasuna en la final de la supercopa d'Espanya. La pretemporada de l'equip de Xavi Pascual va començar el 8 d'agost amb només deu dels disset jugadors de la plantilla. Fa dues setmanes s'hi va incorporar el lateral esquerrà francès Mem, la setmana passada s'hi va afegir el lateral danès Andersson i ahir van arribar els sis jugadors que han disputat els Jocs de Rio: N'Guessan i Sorhaindo (França) –plata amb França–,Noddesbo i Andersson (Dinamarca) –or amb Dinamarca–, Jallouz (Tunísia) i Syprzak (Polònia), que va acabar quart.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)