Atletisme

esports

25 anys de la celebració dels Jocs de Barcelona 92

Unes noces de plata amb convidats especials

Atletisme. Els sis atletes que van pujar al podi en la marató olímpica de Barcelona 1992 participaran en la cursa del 2017 per celebrar els 25 anys dels Jocs catalans

El 2017 es commemorarà el 25è aniversari de la celebració dels Jocs Olímpics de Barcelona, el 1992. Un fet que la marató barcelonina celebrarà reunint el pòdium masculí i femení de la marató olímpica de Barcelona 1992. D'aquesta manera, el coreà Young-Cho Hwang, guanyador de la prova i medalla d'or; el japonès Koichi Morishita, i l'alemany Stephen Freigang, segon i tercer respectivament, ja han confirmat la seva presència a Barcelona el mes de març que ve, amb motiu de la Zurich Marató de Barcelona. Igualment, les tres millors en categoria femenina: la russa Valentina Yegorova, guanyadora de la medalla d'or; la japonesa Yuko Arimori, i la neozelandesa Lorraine Moller, plata i bronze per aquest ordre, també han acceptat la invitació de l'organització de la cursa i no hi faltaran.

Els sis atletes medallistes prendran part en la Breakfast Run, la tradicional cursa de l'esmorzar que congrega corredors i acompanyants el dia anterior a la prova. Un fet que ens traslladarà 25 anys enrere, ja que la cursa, de poc més de quatre quilòmetres, rememora els últims quilòmetres de la marató olímpica amb una emotiva entrada final a l'Estadi Olímpic Lluís Companys. La japonesa Yuko Arimori ja ha mostrat el seu interès per participar l'endemà, 12 de març del 2017, en la distància completa de la Zurich Marató de Barcelona.

Young-Cho Hwang i Koichi Morishita van protagonitzar un apassionant duel en els últims quilòmetres de la marató del 1992. L'últim tram és una pujada molt forta fins a l'estadi, situat quasi al punt més alt de Montjuïc i aquell mes d'agost del 1992 la calor i la humitat van fer encara més difícil el recorregut de la marató olímpica. El corredor coreà es va imposar finalment amb un temps de 2h13:23. Només 22 segons després entrava el japonès Koichi Morishita, i a continuació l'alemany Stephen Freigang, que van completar el pòdium masculí per aquest ordre.

La prova en categoria femenina va ser dominada per la russa Valentina Iegorova. L'atleta especialitzada en proves de llarga distància es va imposar a Barcelona amb un temps de 2h32:41, i va aconseguir així l'èxit més gran de la seva carrera esportiva. Iegorova ampliava el seu medaller olímpic quatre anys després (el 1996) amb la medalla de plata en la marató olímpica d'Atlanta. La seva victòria a Barcelona no va ser fàcil i va tenir en la corredora japonesa Yuko Arimori la principal rival. Arimori va entrar a la meta de Montjuïc només 8 segons després de Iegorova, amb un temps de 2h32:49. Les va acompanyar en el pòdium la neozelandesa Lorraine Moller, bronze amb 37 anys.

En constant creixement

La marató de Barcelona s'ha convertit ja en la gran referent europea després de les que de París, Londres i Berlín, les més mediàtiques i les que tenen també els millors atletes. L'any passat ja es va batre el rècord d'inscrits de la prova amb 20.287, 16.899 dels quals van creuar l'arribada. L'organització també fa un esforç per millorar la qualitat dels atletes d'elit. Així, la kenyana Valerie Jemeli Aiyabei va batre el rècord de la categoria femenina (2h25:26), el millor registre aconseguit mai en territori estatal. La marató del 2017 es farà el diumenge 12 de març amb sortida i arribada a l'avinguda Maria Cristina. Les inscripcions es tancaran el dia 6.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)