Opinió

Un final de cicle (abans d'hora)

No hem assassinat el Barça abans d'hora potser perquè tots plegats desitgem iniciar la temporada 2014/15?

1 Aplaudim Andoni Zubizarreta, que, com que habitualment parla amb extrema prudència, de vegades diu frases que les podem elevar a la categoria de gran veritat? Per exemple, dissabte va ser l'únic que després del nefast empat contra el Getafe va dir: “Matemàticament la lliga encara no està perduda”?

2 Entre tots (entrenador, jugadors, afició, directiva, mitjans de comunicació) no hem assassinat el Barça abans d'hora potser perquè tots plegats desitgem iniciar d'una vegada la temporada 2014/15?

3 La mort de Tito Vilanova, l'adéu (per la porta de servei) del president, la lesió del porter titular i del capità, el merder amb el contracte de Neymar, la raresa futbolística (en determinats moments) de Leo Messi, el problema fiscal del crac argentí... Quin club pot passar tantes desgràcies en una sola temporada i tenir encara possibilitats de guanyar el títol d'equip més regular?

4 No creieu que cal demanar als jugadors un últim esforç de cara al partit de demà al camp de l'Elx? Que sàpiguen que ara la gent entendria menys que no es guanyés aquest partit. I si es guanya, sabeu l'enorme duel que viuria el Camp Nou el cap de setmana que ve contra l'Atlético de Madrid?

5 Calia televisar el fitxatge de Luis Enrique com a entrenador del Barça? No és un lleig terrible a Gerardo Martino, que segurament quan torni a l'Argentina pensarà: “Són bojos, aquests culers”?

6 Sabíeu que al vestidor del Barça hi ha una gran emprenyada (afirmen la majoria) pel menysteniment de l'entorn (principalment de la premsa, per què enganyar-nos) pel que fa a l'equip? Consideren que han maltractat els jugadors que van aconseguir fer el millor Barça de la història.

7 Com a mostra, les paraules de Dani Alves a RAC1. Tot i que ningú no dubta que Alves passarà a la història com el millor lateral que ha passat mai per can Barça i que és un dels millors del món, no penseu que al brasiler se li retreu que en els darrers temps (probablement després de la seva separació matrimonial) ha passat una època en què és més notícia pel seu vestuari kitsch (diguem-ho així), pels seus vídeos i les seves fotos penjades a Instagram i, com assegura algun directiu, per tenir massa influència en Neymar?

8 “Si no canvia l'energia, marxaré”, va dir Dani Alves. Que no s'equivoqui. Marxarà perquè la direcció esportiva ja ho ha decidit. És cert que encara no l'hi han comunicat. Per tant, és una manera de dir que marxa abans que el facin fora?

9 Avui que recordem la figura de Joan Lacueva, mort aquesta setmana. Sabíeu que el qui va ser executiu del Barça de Joan Gaspart i gerent de l'Espanyol, tot i que la seva malaltia estava molt avançada, va demanar (i exigir) a un dels seus fills que el portés a veure la final de la copa a Mestalla i així ho va fer?

10 I acabem amb un record també per a Yago Lamela, se li farà justícia i se'l recordarà com un dels grans de l'atletisme espanyol, que és el que va ser amb un salt de llargada per a la història d'Europa de 8m56, que va ser narrat a La 2 pels grans Carlos Martín i Gregorio Parra (mireu-ho a Youtube) en lluita amb el gran Iván Pedroso i que li va valdre la plata en el mundial de Maebashi, al Japó, de l'any 1999?

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)