Opinió

El full de ruta

Els dirigents tenen clar que un mal començament del projecte de Luis Enrique pot motivar un Camp Nou
en flames

A la reunió de la junta directiva del 16 de juny es va acordar invertir molts diners per satisfer els desitjos tècnics i conformar un equip amb cara i ulls de cara a la temporada que ve. Els dirigents blaugrana tenen clar que un mal començament del projecte de Luis Enrique pot motivar un Camp Nou en flames o, el que és el mateix, la seva sortida en globus. És per això que, de cop, al club n'hi sobren i la secretaria tècnica té diners per portar jugadors. Millor. Els diners, al camp.

En aquesta reunió es va deixar molt clar que el Barça, a més de la feina feta (els porters Marc-André ter Stegen i Jordi Masip, els migcampistes Ivan Rakitic i Rafinha i el davanter Gerard Deulofeu) fitxaria Claudio Bravo, dos centrals i un davanter i, si es donaven algunes circumstàncies (potser ja estaven pensant en la possible sortida de Xavi Hernández), fins i tot un altre migcampista. Aquest és el full de ruta a can Barça. Bravo ja està fitxat, els centrals encara no, el davanter està encarrilat i del migcampista no en tenim notícies. Anem a pams.

L'operació d'Andoni Zubizarreta per portar Ter Stegen és lloable. Va saber que Valdés marxava, va recórrer a la feina feta i va actuar de pressa i bé. Va finalitzar la temporada i el va fer venir a Barcelona per presentar-lo. Més enllà del debat sobre la conveniència o no del fitxatge del porter del Borussia M'gladbach (que cadascú pensi el que vulgui) la feina de Zubi és modèlica. Un es pregunta per què no va operar de la mateixa manera amb la contractació dels centrals. Fa més de dos anys que el club hi va al darrere i, a hores d'ara, l'equip encara té Piqué i Mascherano com a indiscutibles. Mathieu, a punt? Estrany, oi? És veritat que hi ha temps fins al 31 d'agost, però les idees sobre el perfil del central han d'estar molt clares i com que altres clubs també es mouen, els preus cada vegada són més elevats. És clar que, com explicàvem abans, potser el tema dels diners ha deixat de ser prioritari…

És, si fa o no fa, el que passa amb el davanter, és a dir, amb l'uruguaià del Liverpool Luis Suárez. Fa anys que és boníssim, però ara que acaba de renovar, que té un preu dolorós i una fitxa entre les tres més altes de la Premier League, ara que ha demostrat la seva fam fent un parell de gols en el mundial (i una mossegada vergonyosa, ben sancionada per la FIFA) el Barça vol completar la millor davantera portant Suárez. 80 milions? 70? 65? No són diners per a Josep Maria Bartomeu. El president sap què s'hi juga. O la pilota entra o adéu a l'Espai Barça i al desplegable de Qatar, entre altres coses…

Respecte al migcampista, realment, fa falta. Després dels adéus de Xavi i Cesc (i encara recordem la sortida de Thiago Alcántara) podria semblar temerari afrontar una temporada tan llarga amb Iniesta, Rakitic, Rafinha i Sergi Roberto a la zona on fins ara l'equip ha guanyat els títols. Però en aquesta demarcació, i en totes les altres, insistirem en la necessitat de la contractació de titulars indiscutibles per no tornar a viure la poca tensió en els entrenaments de la temporada passada (tant criticada en aquest i altres espais i, per cert, confirmada fa un parell de dies a La Graderia de la Cadena SER pel futbolista blaugrana Isaac Cuenca). Titulars indiscutibles.

Uns quants Borbons més rics que mai; uns altres protegits per determinada política que corre per algunes coses i s'atura vergonyosament per d'altres; i encara un tercer grup de Borbons imputats. Són tants i han xuclat tant que sembla mentida que sobrevisquin en ple segle XXI. Tenim pressa.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)