Opinió

Setmana trista

Ara és el Real Madrid l'equip que busca més el toc. El Barça, en canvi, s'està tornant més directe

Dies tristos per al Barça els que han anat des del dissabte 25 d'octubre fins al dissabte 1 de novembre. Al camp, a la llotja i per a l'entorn. El Barça ha perdut un dels seus grans futbolistes, Gustau Biosca, als 86 anys. Llei de vida. I l'equip de Luis Enrique no ha funcionat com calia. El Barça va arribar al Bernabéu amb quatre punts d'avantatge respecte al Real Madrid i dos partits després, 180 minuts després, n'està dos punts per sota. Molts culers tenen enveja dels blancs els últims dies. Jo, també. I no per haver remuntat els sis punts i passar a liderar la lliga, que també. Enveja, sobretot, perquè el Real Madrid cada vegada s'assembla més al Barça de què tant hem gaudit i que tot el món ha admirat. El Barça de Johan Cruyff, el de Pep Guardiola. Aquells equips que ho van guanyar tot a través de la possessió, del joc de posició, dels extrems... Ara és el Real Madrid de Carlo Ancelotti el que busca més el toc i el que es va atrevir fins i tot a marejar els jugadors del Barça durant uns minuts en l'últim clàssic. Amb Modric, Kroos, James, Isco... molts futbolistes que encaixen en la filosofia Barça i que s'haurien pogut vestir de blaugrana. El Real Madrid guanya, goleja i el seu joc agrada. Ja no es pot dir que espera i busca la velocitat dels seus davanters al contraatac. El Barça, en canvi, sembla que anirà més cap al joc directe i que el trident estel·lar que formen Luis Suárez, Messi i Neymar resolgui la situació partit a partit. Ja no s'ataca amb extrems, són els laterals els encarregats d'arribar a la línia de fons i la participació dels migcampistes és cada dia menor. Sembla que aquesta és l'aposta de Luis Enrique. De cert risc, perquè molts dels migcampistes que té el Barça no estan acostumats a veure passar la pilota com una bala pel seu costat ni tenen el físic necessari per jugar partits d'anada i tornada. De risc, perquè pots no controlar mai els partits, com ha passat diverses vegades aquesta temporada. I dic sembla perquè no se sap si el tècnic ho té encara clar, segons els dos últims partits. A Madrid, Luis Enrique va apostar per la possessió, amb Xavi i Iniesta, i dissabte passat contra el Celta, per un joc més directe, amb Rakitic i Rafinha. Estaria bé que hi hagués una aposta definitiva perquè alguns jugadors comencen a parar bojos amb tants canvis. I ja ho comenten obertament. Fins i tot alguns, com Messi, sembla que van a menys a mesura que va avançant el curs. Possiblement per la falta de solucions en els últims partits. Si s'ha de canviar l'estil es fa i punt. Serà una aposta i cal veure què passa. No serà el joc que agrada a una part molt gran de l'afició del Barça, però serà l'aposta de l'entrenador.

Després seran els resultats els que manaran. Perquè els resultats tornen a ser molt importants per al club, ja que ara és l'equip el que de nou sustenta la llotja, a mesura que la directiva va perdent judicis i que no aconsegueix la reclamada pau social per les decisions poc comprensibles que ha pres en aquesta trista setmana.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)