Opinió

La copa de la República

No és cap sorpresa.
La FER té una llarga trajectòria d'actuacions contra el rugbi català

Una de les màximes més conegudes del rugbi és aquella dita britànica que diu que és un esport de brètols practicat per cavallers (mentre que el futbol és un esport de cavallers practicat per brètols). Es veu que, tot i ser molt popular, aquesta frase és desconeguda per als dirigents de la Federació Espanyola de Rugbi, que han decidit castigar la UE Santboiana amb dos anys sense jugar la copa del Rei i 3.050 euros de multa. La sanció és la resposta a la carta enviada pel club degà del rugbi peninsular, que va haver de renunciar a disputar la competició per respectar el merescudíssim descans nadalenc d'una plantilla formada, en més d'un 80 per cent, per jugadors amateurs, que han d'atendre compromisos laborals, educatius i familiars postergats durant la temporada regular. És cert que, reglament en mà, la FER té el poder d'imposar la sanció i la multa, però també és cert que la normativa de la federació diu que el càstig és a partir de 100 euros. Però la FER ha decidit imposar 3.050 euros. Una xifra que és una estocada en tota regla a un club que (com totes les entitats esportives catalanes) ha de fer mans i mànigues per atendre les despeses que comporta participar en competicions estatals. No és cap sorpresa. La FER té una llarga trajectòria d'actuacions contra el rugbi català.

Cal recordar que la federació espanyola va ocupar la cadira de la Federació Catalana de Rugbi com a membre fundador de la Federació Internacional de Rugbi, per imposició franquista. Ara vol imposar un calendari absolutament demencial als clubs, que hauran de disputar eliminatòries de la copa del Rei (desplaçaments inclosos) durant les setmanes nadalenques, com si el rugbi estatal fos el Top14, amb plantilles i gestions professionals i pressupostos milionaris.

Amb una mica de sort, la sanció no haurà d'aplicar-se, i una Catalunya independent podrà inscriure els seus millors clubs en les millors competicions europees (que no són pas les espanyoles), tal com els Dragons Catalans de Perpinyà juguen en la SuperLeague anglesa. I com que som uns cavallers, segurament tindrem la deferència de convidar algun club espanyol a disputar la copa de la República.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)