Opinió

I el Madrid falla

Guanyar al Madrigal i assegurar la primera final de l'any marcaria el rumb correcte que cal seguir
en la lliga i en la Champions

La setmana passada durant la prèvia del partit que el Barça va guanyar a Granada, Luis Enrique va dir que quedava molta lliga per donar res per guanyat o per perdut i, fent referència a les entrebancades excessives del seu equip, va assegurar que ja signaria guanyar onze dels dotze propers partits perquè tothom ensopegaria. He reconegut que l'actitud de l'entrenador del Barça generalment no m'agrada i que algunes de les seves decisions tècniques, encara menys, però en aquesta ocasió cal donar-li la raó. Bàsicament perquè en el partit següent, el Madrid va ensopegar amb el Vila-real i ara és líder amb només dos punts d'avantatge respecte als blaugrana. O sigui que si l'equip de Luis Enrique no es torna a entrebancar, el Barça rebrà els blancs depenent d'ell mateix.

És clar que també hi ha l'altra versió de la història, la que de fet ens agradaria comentar. Que el Madrid hagués relliscat com ho va fer en l'inici de la lliga i diumenge passat, i que, en canvi, el Barça no hagués cedit més punts dels que seria habitual. És a dir, per exemple, que no hagués perdut a casa amb el Celta i el Màlaga, dues de les ensopegades perfectament evitables per a un equip que lluita per guanyar la lliga. Això voldria dir que ara seria el Madrid el que faria els càlculs i es diria a si mateix que el Barça no està tant lluny i que tothom ensopegarà d'aquí a final de temporada. Però no és així. I segur que seria millor tenir, per exemple, sis punts més. Però no hi són i, per tant, el que resta de lliga deixa poc marge per als errors.

Una cosa hauria de tenir clar l'entrenador del Barça. Sí, certament tothom pot empatar i perdre amb qualsevol equip, però el millor és no haver de confiar en els errors dels altres, sinó anar primers gràcies als mèrits propis. I el problema del Barça en la lliga és que ha deixat escapar massa punts durant aquestes vint-i-cinc jornades. Dos empats i quatre derrotes són massa punts perduts per a un equip amb el potencial del Barça. Dit això, ja estan perduts, aquests punts, i del que es tracta és de no cometre més errors. O, en tot cas, cometre'n menys que el Barça i l'Atlético, el gran beneficiat la lliga passada de les errades dels blaugrana i els blancs, que li van donar la lliga mastegada.

És a dir que podem estar contents per l'empat del Vila-real al Santiago Bernabéu aconseguit després d'encaixar un gol de penal. Però els groguets van jugar bé, com sempre, i la manera com van tenir el Madrid contra les cordes és ideal perquè el Barça no es relaxi aquest vespre en la tornada de la copa. El Barça ho té tot a favor per sortir a marcar ben aviat i deixar tocat el submarí groc. Té un equip que es comença a agradar, tot i la derrota contra el Màlaga ben recent, i sap que si juga com ho va fer durant la primera part al camp del Manchester City, no hauria de tenir problemes. Però la millor manera de no tenir-los, els problemes, és no buscar-los i, per tant, cal pensar que Luis Enrique sortirà amb el millor equip possible i sense gaires ganes d'especular. Esperem-ho. Guanyar al Madrigal i assegurar la primera final de la temporada marcaria el rumb correcte. L'empat del Madrid fa que el Barça depengui d'ell mateix. Doncs que no falli.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)