Opinió

I ara què, Florentino?

També parlaran de mà negra i de sanció injusta. El seu discurs ens el sabem de memòria. Plorar per no res

El president del Real Madrid està desfet. La FIFA ha tingut la desagradable idea de trencar els esquemes a Florentino Pérez. Ell que gaudeix tant fitxant jugadors, bons i dolents, útils i poc o gens utilitzats, la majoria glamurosos, guapos, ferms... Ara, ves per on, l'han castigat sense poder treure a passejar les seves joguines. No es pot explicar la seva desgràcia!

Tot va passar, a més, el dia que Josep Maria Bartomeu va inflar el pit per la Masia. El Barça va fer ahir una exhibició espectacular de la joia de la seva corona com mai abans s'havia vist. Curiosament d'això, d'explicar bé les coses i de lluir-les, el Barça sempre ha fet curt. El club va explicar el model del futbol formatiu amb totes les patums presents donant detalls i explicacions per entendre la transcendència d'aquest projecte únic dins la vida i la cultura del Barcelona. Avui el model és admirat per tots els clubs del món i és bo, boníssim, que l'actual junta s'hi aboqui desacomplexadament, invertint diners i mitjans i, a més, que ho faci sense distinció de gènere.

Des d'Oriol Tort i els seus quatre ajudants, que van començar la llegenda a la vella Masia, fins a l'actual estructura professional i superpoblada de l'edifici nou, tothom, absolutament tothom, mereix la felicitació per la feina feta. I dit això, cal seguir treballant perquè el repte és majúscul i qualsevol equivocació es paga cara. Amb la formació no val a badar.

I encara que sigui de passada, i com que és la nostra feina, simplement recordarem que la tasca feta al Barcelona B no ha estat bona, ni la planificació, ni el desenvolupament ni la resolució. Donar baixes i fitxar jugadors per salvar l'equip del descens no té res a veure amb tot el relat de l'acte d'ahir. Més aviat tot el contrari. I la situació del juvenil A tampoc és normal. I fitxar 76 jugadors, donats d'alta ara, tampoc (encara que es va voler fer una altra impressió). Avui no toca, però el futbol de base del Barcelona mereix un debat profund perquè una cosa és l'exhibició d'uns PowerPoints meravellosos i una altra la realitat que envolta els nens i la pilota. Vol dir que tot és un desastre? No! Si us plau! Vol dir que quan tu inverteixes al voltant de 20 milions d'euros en un projecte com aquest els resultats han de ser bons. I, actualment, hi ha ombres una mica inexplicables que es van resoldre ahir amb un atac constant a la FIFA i la seva sanció. Tot ha estat culpa d'aquests dos anys de fred i calamitats, de no poder comptar amb determinats jugadors. L'essència del mètode, però, no té res a veure amb Blatter i companyia i sí amb l'excel·lència de tots els processos, des de la selecció fins a la formació. I aquí hi ha debat... per a un altre dia.

El Real Madrid (i l'Atlético de Madrid i molts més clubs) també han fet trampes i, com el Barça, ho ha de pagar. També parlarà de mà negra i de sanció injusta. El seu discurs ens el sabem de memòria. Plorar per no res. Segur, però, que Florentino traurà la cartera abans del dia 29 (quan es tanca aquest mercat d'hivern) i comprarà mig món futbolístic. Serà la seva darrera joguina fins d'aquí a un temps...

President Puigdemont

Bon fitxatge (ja que avui toquem aquest tema) per guanyar la República Catalana. La bufetada ha estat històrica. Som-hi. Tenim pressa.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)