Olimpisme

El Japó ja porta 13 ors, un més que en tots els Jocs de Rio

El rècord Només el 1964 i el 2004 ha guanyat més títols (16) que els que porta fins ara

L’equip del Japó ja ha guanyat més medalles d’or en els cinc dies de competició que es porten disputades a Tòquio que en tots els Jocs de Rio de Janeiro. Amb els títols guanyats avui en judo, natació i gimnàstica artística, el Japó acumula 13 medalles d’or, per les 12 que va guanyar fa cinc anys a Rio. Només en dues ocasions en tota la història dels Jocs els japonesos han guanyat més medalles d’or que les porten en aquests moments a Tòquio. Va ser el 1964, quan els Jocs també es van fer a la capital japonesa, quan van acumular 16 títols i el 2004, a Atenes, quan també es van emportar 16 medalles d’or.

Fa cinc anys, a Rio, l’equip olímpic japonès ja va demostrar que estava en el bon camí en la preparació dels seus Jocs. Va guanyar un total de 41 medallles, el seu rècord en uns Jocs, amb 12 d’or, 8 de plata i 21 de bronze, superant les 38 medalles que havia guanyat a Londres-2012.

Després de cinc dies de competició el Japó domina el medaller amb 13 ors, 4 plates i cinc bronzes per un total de 22 medalles. La Xina porta 12 ors i un total de 22 medalles i els Estats Units, 11 ors i 31 medalles. El Japó ha guanyat medalles fins ara en nou esports diferents: judo, gimnàstica artística, natació, tennis de taula, skateboarding, softbol, tir amb arc, surf i halterofília. La collita és especialment productiva en el judo, amb vuit medalles -sis ors, una plata i un bronze- en les 10 proves que s’han disputat fins ara. De les 22 medalles, dotze les han guanyat en proves femenines, nou en proves masculines i una en proves mixtes.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)