Olimpisme

El COI demana a les federacions que no facin preolímpics

Vol que s’utilitzin competicions que ja existeixen per seleccionar els participants de París 2024

El Comitè Olímpic Internacional (COI) ha demanat a les federacions internacionals que facin servir competicions que ja existents en el calendari per seleccionar els esportistes participants en els Jocs de París 2024. És una recomanació que implica la supressió dels tornejos preolímpics. Així ho indica un document aprovat per l’executiva de l’organisme que recull els principis de clasificació. “Les federacions internacionals faran servir per a la classificació proves existents en el calendari quan sigui possible”, assenyala la norma.

D’aquesta manera, el COI convida a alleugerir el calendari internacional i a emprar campionats, copes de el món i tornejos continentals o regionals ja programats per seleccionar els futurs olímpics. El COI subratlla que els sistemes de classificació no haurien de suposar un programa de viatges extensiu i costós. També diu que les federacions hauran de proporcionar als seus esportistes i equips més d’una oportunitat d’assegurar-se la classificació.

La participació dels millors, una quota de representació continental, la igualtat d’oportunitats, places per al país amfitrió en tots els esports i la igualtat entre sexes són altres principis inclosos en les normes comunes de classificació, que cada federació ha de concretar a principis de 2022. Els períodes de classificació no podran durar més de 24 mesos i hauran d’haver finalitzat abans del 23 de juny de 2024.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)