Olimpisme

Xina diu que els EUA “pagaran un preu” pel boicot diplomàtic als Jocs d’Hivern 2022

El govern nord-americà vol que altres països se sumin a la seva acció de protesta

La Xina ha advertit que els Estats Units “pagaran un preu” pel boicot diplomàtic als Jocs Olímpics d’Hivern de Pequín 2022, en protesta pels abusos contra els drets humans del país asiàtic. “Els Estats Units pagaran un preu pel seu mal fer” ha afirmat el portaveu del Ministeri d’Afers Exteriors de la Xina Zhao Lijian, que també ha anunciat que Pequín ha presentat una protesta oficial a Washington pel boicot.

Dilluns, la portaveu de la Casa Blanca, Jen Psaki, va anunciar que el Govern nord-americà no enviarà cap representació diplomàtica ni oficial als Jocs pel “genocidi i els crims contra la humanitat que persisteixen a Xinjiang (la regió nord-occidental xinesa), així com altres abusos de drets humans” a Xina. Tot i això, no va prohibir la participació dels esportistes.

El Govern xinès ha negat moltes vegades que hi hagi aquests abusos i també ha reiterat que no són més que una campanya de difamació. “Els Estats Units estan intentant trastocar els Jocs en base al seu biaix ideològic, a mentides i a rumors. Però el boicot només farà que la gent de tot el món vegi encara més clarament les seves intencions sinistres, i erosionarà encara més la seva credibilitat i la seva moralitat” ha explicat Zhao Lijian. El Govern xinès va indicar la setmana passada que no tenia previst convidar polítics dels Estats Units a l’esdeveniment, encara que va precisar que el Comitè Olímpic Internacional tenia l’última paraula. Els Jocs d’Hivern se celebraran entre el 4 i el 20 de febrer.

El portaveu del Departament d’Estat, Ned Price, va afirmar ahir: “Quan els Estats Units parlen, quan els Estats Units passen a l’acció, el món escolta”. També va reconèixer que el seu Govern espera que altres segueixin el seu exemple i prenguin la mateixa decisió els propers dies. Fins ara, l’únic país que s’ha sumat a la iniciativa nord-americana és Nova Zelanda, que ha anunciat que tampoc enviarà representants diplomàtics a la cita olímpica.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)