Editorial

L’EDITORIAL

Alegria per dos onzens títols mundials

Bou va eixamplar encara més la seva tirania al capdavant del trial mundial i el CPA Olot va guanyar els World Roller Games

El mateix dia i en dues puntes del món, un club català, el CPA Olot, i un pilot català, el pierenc Toni Bou, van celebrar els seus onzens títols mundials, tota una coincidència. Gairebé infal·lible, Bou va eixamplar encara més la seva tirania al capdavant del trial mundial amb el seu onzè títol a l’aire lliure consecutiu i el 22è comptant també els onze que atresora en la modalitat indoor. Necessitava quedar almenys quart en la penúltima prova disputada a Sokolov (República Txeca) i va acabar en la segona posició. Bou ha superat gairebé tots els rècords del món del trial i ara lluitarà per arribar a les 99 victòries en el campionat de l’anglès Doug Lampkin. De moment n’acumula 94.

A Nanjing, la Xina, les garrotxines van alçar també per onzè cop el títol de campiones de món en el marc d’un esport totalment amateur en què van necessitar una campanya de micromecenatge per poder-se costejar el viatge. Tampoc no s’ha d’oblidar la plata del CPA Girona, que repeteix el segon lloc del mundial anterior i que també s’ha hagut de pagar el viatge de la butxaca. El podi d’aquests World Roller Games i la plata del Pa Maçanet en grups petits exemplifiquen la passió que suscita aquesta modalitat a Catalunya i, en concret, a les comarques gironines. Les olotines han guanyat els últims cinc campionats de manera consecutiva des del 2013 i es van estrenar el 2004, una longevitat que constata una estructura sòlida.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)