Editorial

L’EDITORIAL

Endavant en la copa i la lluita per la llibertat

Del sorteig que es farà avui, bé que en podria sortir un derbi català, ja que no té cap mena de condicionant

El Barça i l’Espanyol estaran avui en el sorteig dels quarts de final de la copa. Els dos equips catalans continuen endavant en la competició del KO després de superar ahir amb suficiència els seus rivals en els partits de tornada dels vuitens de final. Del sorteig d’avui, bé que en podria sortir un derbi català, ja que no té cap mena de condicionant.

L’Espanyol ho tenia complicat al Ciutat de València. El Llevant havia guanyat 1-2 al RCDE Stadium en l’anada, però els jugadors de Quique Sánchez Flores van respondre a la perfecció als propòsits que el seu entrenador havia manifestat abans del partit i amb un gol matiner de Baptistão van obrir el camí, que Gerard va certificar després. L’Espanyol ja no va patir excessivament per mantenir el resultat.

Al Camp Nou, el Barça va enllestir la feina contra el Celta amb molta rapidesa. La societat Messi-Alba va trencar l’eliminatòria amb tres gols –dos de l’argentí, un del català– en menys de mitja hora. El 4-0 de Luis Suárez abans del descans va certificar una gran primera part del Barça. Valverde va poder donar descans a jugadors, Messi inclòs, en la segona part.

Futbol al marge, el Camp Nou va tornar a ser un clam en favor de la llibertat dels presos polítics. Les entitats sobiranistes van repartir 20.000 banderoles reivindicatives, i el coliseu blaugrana, ahir amb poc més de 59.000 espectadors, va cridar “llibertat”.