Opinió

Dubtes fratricides

Ara sembla que si hi ha hagut errors en defensa, que n'hi ha hagut, siguin culpa només de Sergi Roberto i de Busquets

Un jugador del Barça ha d'estar preparat sempre per a la crítica. En un club tan gran i amb tants d'interessos al darrere, és complicat aconseguir la unanimitat. Com aquell qui diu, Joan Gamper i encara. La llavor de la divisió està instal·lada en l'ADN culer i és cosa que més que a lluitar-hi cal acostumar-s'hi. Ni Pepe Samitier, l'Home Llagosta es va escapar de la divisió entre els que el deïficaven i els que el condemnaven a l'infern pel seu passat madridista. I no cal tornar als que es van dividir entre Kubala i Luisito Suárez, Déu els perdoni, o més cap aquí entre els que encara tenen les penques de xiular el difunt Cruyff només per posar-se al cantó del nuñisme que torna i torna sense haver marxat mai. Com si Cruyff i Núñez no formessin part de l'univers Barça, com és evident que en formen part, tot i les excentricitats futbolístiques i d'altres menes d'un, i la deriva de l'altre, caigut a l'infern dels condemnats i ingressats a la presó per temes purament personals i no de gestió blaugrana. Però no hi ha manera, sempre surt l'espurna de la divisió, que fins i tot va estar a punt d'afectar Lionel Messi, el millor jugador de la història i, per tant, millor jugador del Barça, al qual ha donat tant i tant que ara mateix als que es van atrevir a criticar-lo, els hauria de caure la cara de vergonya. Però no pateixin, ja arribarà un moment de baixa forma en què tornin a sortir les veus crítiques contra l'argentí sense recordar el que, juntament amb tants d'altres, ha donat a aquest club. I seran barcelonistes els primers que s'hi abonaran, com ja va passar fa un temps amb directius de la primera època Rosell.

M'he servit de la història per acabar dient el que tenia al cap des del primer moment. Com carai hi pot haver qui critiqui Sergio Busquets o Sergi Roberto? Què no estan al cent per cent? Ningú discuteix que sigui així, entre altres coses perquè hi ha jugadors que tenen puntes de rendiment i d'altres, com els esmentats que rendeixen sempre bé amb alguna excepció. I sí, Sergio Busquets ha tingut algunes errades que han costat gols. I sí, Sergi Roberto ha tingut algun problema de marcatge que li ha costat també algun gol al Barça en algun partit en què no ha estat tan fi com durant la majoria de la temporada. Hem d'oblidar que el fill de porter Busquets està jugant com els àngels des que Guardiola el va fer pujar de tercera divisió a un dels millors equips del món? Hem de carregar ara contra Sergi Roberto després del que ha fet aquesta temporada i les passades, tenint en compte el rendiment que té en una posició que no és la seva natural, però en la qual ha ofert un nivell tan bo com el que va oferir el millor lateral dret del món, Dani Alves? I no deu ser perquè Alves no n'hagués tingut, de dies espessos. Però ara sembla que toca destacar les errades (discutibles, ep!) que pot haver tingut Sergi Roberto per reclamar la signatura d'algun lateral dret convencional i descartar ja Aleix Vidal per la manera com el tracta el seu entrenador. Doncs mirin. És discutible que les errades de Sergi Roberto no hagin estat més errades del grup. En aquests darrers partits podrien haver estat més criticats Digne i Mascherano, per citar-ne dos, que no Sergio Busquets i Sergi Roberto. Però, és clar, aquests són de casa... Llarga vida al reusenc i al de Badia.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)