Editorial

L'EDITORIAL

Més enllà de la pràctica esportiva

Els Special Olympics també són un punt de trobada de la gent que treballa per la integració a través de l'esport

Des de demà i fins diumenge, la ciutat de Reus serà l'escenari d'una nova edició dels Special Olympics, l'esdeveniment esportiu més important per a les persones amb discapacitat intel·lectual i que es faran en una localitat catalana per onzena vegada des del primer cop l'any 1988, a Lleida. Uns 800 esportistes són esperats a Reus. Serà la segona vegada que aquest esdeveniment té lloc a la capital del Baix Camp, que ja els va acollir el 1996. Les altres edicions catalanes dels Special Olympics s'han fet a Igualada (1990), Barcelona (1992), Granollers (1994), Reus (1996), Figueres (2000), Badalona (2004), Lloret de Mar (2006), Barcelona-Vilanova i la Geltrú (2012) i Barcelona-Calella (2014).

Els Special Olympics són molt més que una competició esportiva. Són el cim de la piràmide esportiva que té en la base les competicions locals, però també una gran ocasió de mostrar-nos a tots plegats les capacitats i els valors dels atletes amb discapacitat intel·lectual. Perquè els Special Olympics també són un punt de trobada d'esportistes, familiars, entrenadors i tota aquella gent que treballa per la integració a través de l'esport.

En un any olímpic com ha estat aquest 2016, amb els Jocs Olímpics i els Paralímpics de Rio de Janeiro, els Special Olympics de Reus seran un brillant colofó que ens referma en les moltes qualitats que pot arribar a tenir la pràctica esportiva.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)