Editorial

L'EDITORIAL

Un Dakar que promet emocions

La quarta etapa va posar de manifest que ens trobem davant d'una de les edicions més dures des que el ral·li es fa a Amèrica

Per si en quedava algun dubte, la quarta etapa del Dakar va posar de manifest que ens trobem davant d'una de les edicions més dures des que el ral·li va aterrar a Sud-amèrica. Marc Coma, el director esportiu, ja ho havia advertit i els fets corroboren, malauradament per a alguns pilots, les seves profètiques paraules. Ahir, en una jornada típica d'alçada, per sobre dels 3.500 m, entre l'Argentina i Bolívia, les dificultats van ser enormes per a molts dels favorits, i ja no diguem per als que tenen menys mitjans. L'australià Toby Price, vencedor en motos el 2016, va haver d'abandonar després de caure i trencar-se el fèmur esquerre. Entre els cotxes els problemes van ser pitjors.

El qatarià Al-Attiyah també va dir adéu després que el dia abans el seu Toyota Hilux quedés fora de combat. Els francesos Sébastien Loeb i Stéphane Peterhansel, grans favorits per al triomf final, van passar un vertader calvari, i l'espanyol Carlos Sainz, un altre dels pilots més experimentats, va caure per un barranc. Que antics pilots de moto com Cyril Despres –vencedor de l'etapa i nou líder– i Nani Roma fossin els principals beneficiats del dia també és un altre fet que assenyala que la velocitat no serà aquest any un factor tan determinant com en les últimes edicions, fet que va ser criticat, ja que restava emoció en la lluita per la victòria sobretot en la part final, quan costava molt remuntar posicions.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)