Opinió

Una destitució incomprensible

No és una manera de contrarestar el menyspreu dels que diuen que, sense Messi, el Barça seria un equip mediocre?

Em van suggerir fa uns dies que escrivís sobre els gestos i el comentari amb els quals Gerard Piqué, adreçant-se suposadament al president de la Lliga de Futbol Professional, Javier Tebas, va manifestar de manera ostensible el seu desacord amb l'arbitratge del partit que el Barça va empatar al camp de Vila-real. Una protesta que s'afegia a la indignació també manifestada pel defensa en vista del fet que no es xiulessin dos penals clars a favor del Barça en l'anada de l'eliminatòria de la copa disputada contra l'Athletic de Bilbao. Els àrbitres han carregat contra Piqué i l'han denunciat al comitè de competició. No són pocs els barcelonistes que consideren que el jugador potser s'exposa massa, mentre que la directiva del Barça manté una actitud pusil·lànime en vista de les actuacions arbitrals desfavorables amb l'equip. No tant perquè no transmeti públicament una queixa, sinó perquè no sembla capaç de plantar cara a la Federació Espanyola de Futbol. En canvi, la mateixa directiva va actuar de manera fulminant destituint Pere Gratacòs, fins fa poc responsable de les relacions institucionals amb l'esmentada federació. No precisament perquè no fes feina pel que fa al tema de l'arbitratge, sinó perquè, suposadament, va menystenir el déu Messi. He sentit les declaracions de Gratacòs i no entenc que hagi estat destituït per haver afirmat que Messi no juga sol.

És així que, en lloc de centrar-me en les declaracions del bocamoll Piqué, parlaré sobre les de Gratacòs. Després del sorteig dels quarts de final de la copa, els periodistes li van preguntar sobre l'aportació decisiva de Messi a la superació de l'eliminatòria contra l'Athletic i si considerava que s'havien d'acceptar totes les exigències del jugador argentí (els seus representants) per aconseguir-ne la renovació. Amb prudència, Gratacòs va respondre que no comentaria res pel que fa a la segona qüestió. De fet, es va limitar a dir que, tot i que és el millor, Messi no seria tan bo si no jugués amb Neymar, Luis Suárez, Iniesta i Piqué. On és el menyspreu? En tots aquests últims deu anys no s'han dit coses semblants canviant uns jugadors, com ara Xavi i Puyol, per uns altres? No seria un menyspreu per a la resta de jugadors (per cert, es podrien queixar aquells que no va esmentar) el fet que no considerés la seva aportació? No és una manera de contrarestar el menyspreu dels que diuen que sense Messi el Barça seria un equip mediocre? La directiva va fer cas als mitjans que, amb sensacionalisme, van afirmar que Gratacòs va qüestionar Messi? Hi ha un altre motiu amagat per destituir-lo? I una altra cosa: no es pot criticar Messi?

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)