Opinió

Il·luminacions de cap de setmana

Perquè, si no, la més pura lògica salta pels aires

La captació a través d'ofertes multimilionàries de la Xina dels bons jugadors potser tindrà l'avantatge que s'endurà aquells que tinguin un esperit preponderantment mercenari. Així només servarem els que d'alguna manera s'identifiquen amb uns colors o amb un projecte. I això serà un pas més per aconseguir que els equips augmentin la seva identitat local més que no pas semblar una legió estrangera. Sempre hem argumentat que el planter català és ric, ja que també nodreix molts equips de l'Estat i de les lligues europees. I que jugadors d'aquí, descartats, no eren pas inferiors a molts dels que s'han acabat fitxant. El cap de setmana vam tenir la satisfacció de veure com el Celta exhibia una defensa excel·lent que era la del Barça B de fa uns anys: Sergi Gómez, Andreu Fontàs i Carles Planas acompanyats pel també bon jugador Roncaglia, que no es va consolidar a l'Espanyol. Aquest darrer equip ens va deixar bocabadats en fer dos gols contra el Granada amb xuts de lluny potents i col·locats d'un altre jugador del planter, Marc Navarro, i del veterà Reyes. Per no fugir dels blanc-i-blaus, veiem també com el desaprofitat Demichelis, acabat de traspassar al Màlaga, va tornar a tenir minuts i va contribuir que ni Cristiano ni Benzema ni Morata tinguessin cap efectivitat.

Quant al Barça no hi ha més remei que acceptar les raons de l'entrenador que diu que per fer les alineacions –en tota la lliga només n'hi ha hagut una de pronosticable– es guia pel moment, pel rival i per l'estat físic i emocional del jugador. Cal fer-ho perquè si no la més pura lògica salta pels aires. Quan en el darrer partit contra Las Palmas semblava que la substitució d'Iniesta quedava a les mans d'André Gomes, va i contra l'Eibar decideix el retorn d'Arda al mig del camp i, quan es lesiona Busquets, fa sortir Denis Suárez. Cal dir que veient com va anar la cosa la va encertar, i quan estàvem convençuts que Arda de davanter lliga més amb l'estil Barça més naturalment combinatori que no pas Neymar, sempre amb grans esforços individuals, va i aquest es decisiu a Anoeta amb el seu penal i diumenge fa un bon partit i recupera el gol.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)