Opinió

Qui ha d'entrenar el Barça?

Més que el nom del nou tècnic, el que m'inquieta és que tinguem clar (ell i nosaltres) el pla per seguir guanyant

És condició sine qua non que el substitut de Luis Enrique respecti l'estil Barça. El nostre ADN ens fa ser protagonistes, tractar bé la pilota, combinar i jugar a l'atac. I tenint molt clar que l'objectiu prioritari és guanyar. Des de fa una dècada, el Barça és una màquina de col·leccionar títols. Ens ha costat moltíssim ser on som (i prou que ho sabem els qui ens vam fer socis –infantils– amb Agustí Montal i Costa de president), i el nostre estatus és irrenunciable.

En la magnífica Duck Soup, Groucho Marx es declara a la vídua rica: “Es vol casar amb mi? Li ha deixat molts diners el seu marit? Respongui primer a la segona pregunta.” Amb el tema del substitut, a mi em passa una mica el mateix: voleu entrenar el Barça? Quin és el vostre pla a seguir? Respongueu primer a la segona... És a dir, més que el nom, el que m'inquieta és que tinguem clar (ell i nosaltres) a què jugarem i quin perfil de jugadors fitxarem (i, of course, de quins prescindirem).

La plantilla necessita canvis i s'hauran de prendre decisions. D'entrada, nosaltres juguem amb Messi, Suárez i Neymar al davant: és nomenar-los i que les defenses tremolin. “En tapes un i te'n surt un altre. Així és impossible”, confessava el central del PSG Thiago Silva després del 6 a 1. Però, perquè el trident arribi fresc als moments clau, cal que també entri en les rotacions de l'equip. El Barça només disposa d'un davanter pur a la banqueta (Alcácer). Això grinyola. Hem de completar l'atac amb un pura sang (consolidat o en progressió).

Amb la Juve en guàrdia, La Gazzetta dello Sport (21/03) defineix el nostre trident com “el més fort de la història recent del futbol”. És lògic que la seva presència condicioni la composició de la resta de l'equip. Per tant, el nostre mig del camp ha de saber combinar –com ha fet fins ara– la seda amb l'acer. Tècnica i múscul. A la medul·lar tenim tres primeres espases: Busquets (un cas únic: el nostre mig centre defensiu, el que lidera la pressió, és millor tècnicament que el mig centre creatiu de qualsevol rival), Iniesta i Rakitic. Però els hem de dosificar perquè no rebentin. Em consta que busquem un migcampista amb fusta de titular. Jo en fitxaria dos.

Penso en futbolistes d'un nivell tècnic notable i d'una capacitat física superior. Si més no, un ha de ser un panzer que cobreixi molt de terreny (un perfil N'Zonzi). I l'altre, no pot ser un estilista que ni pressiona ni va al cos a cos (Isco és talent, però em genera molts dubtes).

Laterals potents

Pel que fa a la defensa, voldria dos laterals potents. Un per banda. Extrems reciclats (com els volia Rinus Michels), dotats tècnicament per atacar i amb la mentalitat defensiva adquirida. Per entendre'ns, personal del perfil V. Moses, D. Sidibé, K. Walker, B. Mendy... A propòsit, repescar Bellerín –que hi encaixa– per una picossada no és un bon missatge en clau Masia: com volem inculcar fidelitat i compromís als nostres nois (per cert, del planter ja en parlarem un altre dia), si un que ens va deixar ara torna amb tots els honors? Per acabar: amb Piqué, Umtiti i Mascherano estem molt ben protegits, però El Jefecito ja acumula 32 primaveres: un central (ràpid i expeditiu: que gaudeixi defensant, igual com Messi driblant contraris) també seria molt benvingut.

Els entrenadors que conec em diuen que la seva feina no és fàcil i que tothom s'hi atreveix. Si, a més, has d'entrenar el Barça, la cosa és complica moltíssim!...

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)