Opinió

Un altre cop, de cul

Josep Maria Bartomeu ha trucat a Gianni Infantino per posar-lo a lloc? Han quedat per tenir una reunió cara a cara?

Quan no és un all és una ceba. El Barça torna a estar implicat en un incident amb la FIFA, tot i que el seu primer equip no ha jugat aquest cap de setmana. Però com si ho hagués fet. Messi, el paraigua esportiu i institucional del club, ha estat sancionat amb quatre partits per insultar el linier Emerson Augusto do Carvalho durant el transcurs del partit Argentina-Xile, de classificació per al mundial de Rússia. Ni Sandro Ricci, l'àrbitre brasiler, ni cap dels seus assistents es van adonar de res, de manera que no ho van fer constar en l'acta. La FIFA, estranyament, va entrar al cas d'ofici després de veure les imatges per la tele i li ha clavat quatre partits de sanció. Quatre, pendents de l'apel·lació. Messi i l'Associació de Futbol Argentí (AFA) han fet un comunicat negant l'insult a l'estil Johan Cruyff versus Melero Guaza en el Barça-Màlaga del 1977, amb aquella famosa excusa del “¡Manolo, marca ya!” per mirar de justificar el record a la mare de l'àrbitre després que aquest concedís un gol d'El Boquerón Esteban amb la mà i en fora de joc. Doncs això mateix, en versió segle XXI.

Més enllà de l'anècdota i de l'error del crac de perdre's en conflictes innecessaris (la qual cosa demostra l'estat nerviós amb què juga cada cop que es vesteix d'albiceleste), Messi és víctima del descontrol estructural de l'AFA. Des que Julio Grondona va morir (juliol 2014), el futbol argentí ha anat perdent pes de manera alarmant fins a la situació actual en què, malgrat la seva tradició, és quasi invisible davant dels ulls de la màxima institució mundial de la pilota. Entre baralles internes i comissions inútils de govern, la dirigència argentina no ha fet la feina que cal i la FIFA, que no perdona qui no s'hi entrega en cos i ànima, s'ha endut pel davant Leo Messi en la primera ocasió que ha tingut.

Aquesta setmana, Claudio Tapia ha estat escollit president de l'AFA. Res estrany si no fos perquè és el president d'un club de segona B. Us imagineu que el del Llagostera, el Gavà, el Prat, l'Hospi, el Lleida, el Sabadell, el Cornellà o el Badalona substituïssin Villar al capdavant del futbol espanyol? Bé, té feina. Té el millor del món, però està a punt de sortir a jugar amb un embut al cap i una camisa de força. Per tornar-se boig!

A tot això, el Barça ha fet un comunicat per expressar la seva indignació per la sanció, que considera completament injusta. D'acord. I què més? Josep Maria Bartomeu ha trucat a Gianni Infantino per posar-lo a lloc? Han quedat per tenir una reunió cara a cara? O ja ha parlat amb Aleksandr Ceferin, el president de la UEFA, perquè defensi els interessos del Barça? Senten tots plegats l'alè del FC Barcelona? El 10 ha estat sancionat jugant amb l'Argentina, però el Barça ha d'estar a sobre de tots els assumptes que afecten Messi. I si al seu crac li toca la moral la sanció, el Barça ha de fer valer el seu pes en el futbol mundial. Si és que en té que, molt ens temem, aquest és el problema.

No es pot repetir l'episodi del 2 de juny de l'any passat, quan el president Bartomeu no va acompanyar el seu crac en un dels pitjors episodis de la vida de Messi, la declaració a l'audiència provincial que va acabar amb una condemna per a tots dos de 21 mesos de presó per un delicte fiscal. Ara toca renovar i Messi està atent a tots els moviments. Cal estar a l'altura... dels fets. De paraules, normalment, en sobren.

Baròmetre del CEO

Les dades mereixen autocrítica. Cal espavilar. Tenim pressa.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)