Opinió

Una temporada que serveix de toc d'atenció

Pensar que les victòries cauran pel seu propi pes perquè tens el trident és un greu error

Si les notes es posen a final de temporada, es pot concloure que només un triomf en la final de la copa del Rei dissabte contra l'Alavés permetria al Barça aconseguir un aprovat. Ni haver arribat fins a l'última jornada amb possibilitats en la lliga ni la supercopa d'Espanya guanyada contra el Sevilla a l'estiu permeten l'equip salvar-se del suspens si al Vicente Calderón no s'aixeca el títol. Perquè als alumnes se'ls avalua pels seus resultats, però també en funció de les seves capacitats. I, en aquest sentit, els de Luis Enrique han rendit molt per sota de les seves possibilitats, tant en la lliga com en la Champions. Un equip que té Messi, Luis Suárez i Neymar com a punta de llança i jugadors al darrere de la talla de Busquets, Rakitic, Iniesta i Piqué no es pot conformar amb el que s'ha aconseguit i s'ha vist aquest any a la gespa. La que en teoria era la millor plantilla dels últims tres anys és la que no ha pogut guanyar cap títol dels considerats grans. I la que ha protagonitzat patacades més sonades a Europa.

El partit contra l'Eibar va ser el resum perfecte del que ha estat aquest curs. I un toc d'atenció claríssim de cara al futur. En campionats tan ajustats actituds indolents, pensar que les victòries cauran pel seu propi pes perquè tens el trident ja no serveix. I és un greu error. Cal elevar el nivell futbolístic i no fiar-ho tot a la inspiració de Messi i els seus companys de davantera, cada cop més desconnectats de la resta de l'equip. En aquest sentit, hi ha hagut una regressió futbolística respecte al segon tram de la primera temporada i la segona amb Luis Enrique a la banqueta. És cert, també, que en aquest exercici a la sala de màquines del Barça, el mig del camp, ni els titulars ni els suplents han estat a l'altura, i això s'ha notat molt. Calen fitxatges en aquesta línia, però no poden ser promeses ni melons per obrir, sinó jugadors que vinguin per ser titulars des del primer dia. I cal reforçar també el lateral dret, on Sergi Roberto ha complert tenint en compte la difícil paper que tenia de reemplaçar Dani Alves.

El Barça té una columna vertebral de qualitat, consolidada i amb recorregut al davant. La feina del nou entrenador, que serà anunciat dilluns que ve i que si no hi ha cap sorpresa serà Ernesto Valverde, serà convèncer aquestes vaques sagrades perquè tornin a ser competitives en tots els escenaris. En les grans cites, però també als camps on es guanyen les lligues. Perquè això és el que ha passat aquest curs. L'equip s'ha imposat als camps més complicats, però ha deixat escapar el títol contra rivals menors. I els haurà de convèncer amb arguments futbolístics. Sobretot Leo Messi.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)