Editorial

L'EDITORIAL

Kilian Jornet, un esportista diferent

És un home que viu la muntanya i que ha trobat en els esports de muntanya una manera de donar a conèixer la seva passió

Kilian Jornet és un esportista diferent. Gairebé únic. És un home que viu la muntanya i que ha trobat en els esports de muntanya una manera de donar a conèixer al món la seva passió. Perquè en la nostra societat els èxits esportius, les medalles i els títols donen una gran notorietat als que els aconseguixen. I Kilian Jornet, pluricampió mundial en esquí i curses de muntanya, és una gran figura esportiva, tot i que les disciplines en què fa anys i panys que destaca no són olímpiques.

És difícil imaginar Kilian Jornet corrent una marató sobre asfalt o en una cursa en pista perquè no estaria enmig de la natura. Per això l'evolució lògica del cerdà, un cop ho havia guanyat tot en els seus esports, era buscar nous i grans reptes. I per això va afrontar el Summits of my life, un projecte que l'ha portat a fer el cim de l'Everest com mai ningú ho havia fet abans, en 26 hores a partir de l'últim punt habitat, sense oxigen artificial, ni cordes fixes. L'Everest ha estat el sisè dels set reptes que es va proposar el 2012, quan va engegar el projecte que volia culminar el 2015. Era un repte difícil, molt difícil i encara té pendent fer el cim de l'Elbrús a Rússia, que no va poder coronar el 2013. Es miri com es miri, Kilian Jornet és un gran de l'esport mundial, tot i que no es dediqui a coses fàcilment mesurables i comparables. Lluita contra els rècords, però només respon a la natura, a la muntanya.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)