Opinió

Els defensors de Cristiano

Tenint tants de diners, com és que no tenen la decència de pagar a Hisenda per contribuir al benestar del conjunt de la societat?

A l’Agència Tributària i, en conseqüència, a la fiscalia, li ha costat demanar comptes a Cristiano Ronaldo, però ha arribat el moment en què ha estat acusat d’evadir 14,7 milions derivats dels seus drets d’imatge. Sí, 14,7 milions d’euros, que són només una part dels guanys del jugador portuguès. En vista del seu cas, com en el de tants altres esportistes que cobren una milionada estratosfèrica, no puc evitar fer aquesta pregunta, per molt innocent que sigui: tenint tants de diners, com és que no tenen la decència de pagar a Hisenda per contribuir al benestar del conjunt de la societat? Prefereixen fer donacions, que sempre és una manera de fer almoina, per ostentosa que sigui. En fi, a banda d’aquestes consideracions extrapolables a tants empresaris i inversors que eludeixen els seus deures fiscals, la qüestió és que Hisenda, procedint amb extrema lentitud, no ha tingut més remei que arribar fins a Cristiano Ronaldo, cosa que sap greu al govern espanyol, que, a través del ministre Montoro, ha comunicat que s’ha de mantenir la presumpció d’innocència del jugador. I sí, alguna cosa s’ha posat en marxa per defensar Cristiano, tot i que el portuguès assegura que és víctima d’una persecució. Un exemple d’aquesta campanya de defensa és l’apoteòsica portada del diari ABC, que, publicada fa uns dies, mostra una foto de Florentino Pérez amb aquesta declaració al peu: “No és admissible que es tracti Cristiano com un delinqüent.” Paraula d’oligarca. Paraula del rei del Castor.

Allò que resulta interessant és que una portada com aquesta de l’ABC converteix els ciutadans no només en analistes dels mitjans, sinó també en semiòtics. La imatge de Florentino, amb les mans recolzades en una taula, ha estat comparada amb una de molt semblant de Kevin Spacey encarnant Frank J. Underwood, el polític sense escrúpols de House of Cards. També és molt reveladora la comparació feta entre aquesta portada, ideada amb el pretext que Florentino acabava de ser reelegit president del Real Madrid, amb una altra de l’ABC dedicada a un cèlebre jugador barcelonista: “La fiscalia denuncia Messi per un frau a Hisenda de 4 milions.” Però, a més de la portada, la reproducció de l’entrevista conté unes declaracions impagables de Florentino: “Em disgusta que no es respecti la innocència d’una persona que ha tingut un comportament exemplar [sic].” Encara més: “No es pot tractar com un delinqüent una persona que s’ha deixat la vida per promocionar el futbol a Espanya [sic].” I una altra: “És un home que el que ha fet és treballar, i s’ha deixat assessorar per les millors empreses.” No puc parar de riure.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)