Editorial

L’EDITORIAL

Més que un simple ascens de categoria

L’ascens del filial blaugrana a la categoria de plata del futbol espanyol era molt important per al club

El retorn del Barça B a segona A és una bona notícia per al club blaugrana i també per al futbol català, que la temporada vinent tindrà tres representants a primera divisió –Barça, Espanyol i Girona– i tres més a segona A –Reus, Nàstic i Barça B.

L’ascens del filial blaugrana a la categoria de plata del futbol espanyol era molt important per al club. Una entitat com el Barça, amb la gran quantitat d’equips i de jugadors que té al planter i amb un primer equip que ha viscut les seves millors etapes quan ha tingut al damunt del terreny de joc homes de la casa, necessita un filial just per sota del primer equip. Per al Barça, que el filial pugés era clau per a tota l’estructura del futbol de base. Ja està fet. Ara cal que s’utilitzi de manera correcta per recuperar la connexió filial-primer equip que s’ha trencat en els últims anys. S’ha trencat perquè Sergi Roberto és l’últim jugador del filial que s’hi ha consolidat –i ja fa temps– i perquè per tornar a segona A el Barça B ha deixat de ser el que havia estat històricament. Els fitxatges que s’han fet al filial en l’última temporada i mitja han estat clau per pujar a segona A, però no hauria de ser una norma a seguir. Al filial hi ha alguns jugadors amb futur, amb els quals caldrà treballar pensant en el primer equip, però sense oblidar tampoc com ha costat recuperar la categoria perduda. Tot un repte de cara al futur i que ja s’ha plantejat i resolt amb èxit en ocasions anteriors.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)