Editorial

L’EDITORIAL

Chris Froome té el seu quart Tour a tocar

Han sabut gestionar la cursa amb la màxima eficàcia i sense mostrar cap angoixa pel fet de tenir els rivals tan a prop

Chris Froome ho té tot a favor per guanyar diumenge a París el seu quart Tour de França. El britànic afronta les tres últimes etapes amb 23 segons d’avantatge sobre el francès Romain Bardet i 29 sobre el colombià Rigoberto Urán. Unes diferències petites, però que haurien de ser suficients per a Froome, que és clarament superior als seus dos rivals en la lluita individual contra el rellotge, i que en els 22,5 quilòmetres de demà a Marsella el britànic no només hauria de mantenir el seu avantatge, sinó augmentar-lo de forma considerable.

Queden tres etapes, en total 348 quilòmetres, i després d’haver pujat colossos com el Galibier, la Croix-de-Fer o, ahir, l’Izoard, tot es decidirà en 22,5 quilòmetres. És clar que per arribar a aquesta situació, Froome ha hagut d’aguantar els atacs d’homes que, en teoria, són millors que ell en l’alta muntanya. I ell és molt millor, sense cap teoria, en les cronos. Aquest és Chris Froome, que diumenge pot guanyar el Tour per quarta vegada i quedar un per sota dels quatre grans –Anquetil, Merckx, Hinault i Indurain–. D’Armstrong, esborrat del palmarès, millor no recordar res. Aquest any, Froome no ha dominat com en altres vegades –més de quatre minuts de marge el 2013 i 2016, només 1:12 el 2015–, però ell i el seu equip han sabut gestionar la cursa amb la màxima eficàcia i sense mostrar cap angoixa pel fet de tenir sempre els rivals tan a prop.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)