Opinió

Per fer-s’ho mirar

No es tracta de situar el dret de tempteig a la guillotina, però urgeix reformular-lo

Quan una normativa presenta buits sotmesos a interpretació i una constant disparitat de criteri, és que hi ha coses que grinyolen. No es tracta de ser extremista i situar el dret a tempteig a la guillotina, però és obvi que urgeix una reformulació per clarificar-lo, i també dinamitzar-lo. No és normal que, a les acaballes de juliol, encara s’estigui jugant al gat i la rata i hi hagi casos en punt mort.

El cas més paradigmàtic de l’estiu és el de Jaime Fernández. El base de l’Estudiantes tenia decidit anar al MoraBanc, però va trobar-se que el club col·legial va igualar la proposta pocs minuts abans del límit –que estigui fixat a mitjanit és reprovable; per què no a mitja tarda?–, aspirant a rebre una compensació. I aquí va començar el sarau: la seva agència de representació considerava que s’havia obviat una clàusula i, per tant, no s’havia igualat en totes les seves condicions, extrem reafirmat per l’ABP (l’associació de jugadors). Per la seva part, l’ACB hi dona validesa. L’enquistament, que fa dies que dura, provocarà que el mateix Fernández presenti una demanda contra l’Estudiantes. És clar que això pot alentir més tot el procés, amb el perjudici també per al MoraBanc, que no vol deixar a l’estacada el base, però no el pot esperar eternament. Fins i tot es pot donar el cas que s’hi apliquin mesures cautelars perquè jugui a Andorra. Surrealista com també ho és la diferent interpretació de l’ACB i l’ABP sobre si qui iguala una oferta en el dret de tempteig –relacionat en els casos Larkin i Hanga entre el Baskonia i el Barça Lassa– té restricció o no per traspassar-lo després a qui vulgui en la Lliga Endesa. La normativa no ho deixa clar i l’ACB apel·la a “l’esperit de la norma” per tan sols poder-lo enviar a qui va presentar inicialment l’oferta. I per no parlar del cas de Sebas Saiz, amb l’oferta entrada fora de termini a criteri de l’ACB i el Tecnyconta pensant a reclamar. O s’asseuen i s’ho revisen o això serà el pa de cada dia cada estiu. I tampoc es tracta d’això, ja que el que propiciarà serà un major èxode de talent cap a l’estranger.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)