Opinió

DIES IRAE

De què està fet un campió?

DIUMENGE 23.

El món del golf estava entre sorprès i expectant perquè els últims sis tornejos del Gran Slam els havien guanyat jugadors que encara no n’havien guanyat cap fins llavors. Semblava que els grans favorits, els que havien mostrat la seva candidatura a ocupar el tron vacant des del declivi de Tiger Woods, no trobaven la continuïtat en l’excel·lència. Ni tan sols es repartia la victòria en els grans tornejos per poder argumentar quin d’ells és el millor, més enllà de rellevar-se en la primera posició del rànquing mundial. Parlem principalment de Rory McIlroy, Dustin Johnson, Jason Day i Jordan Spieth. McIlroy té quatre majors però no en guanya cap des del 2014 i Jason Day i Dustin Johnson són dels guanyadors de Gran Slam debutants des que Spieth va guanyar el Masters i l’obert dels Estats Units el 2015.

És cert que en l’elit del golf avui dia hi ha un bon grapat de jugadors capaços de fer quatre recorreguts prou bons per imposar-se a aquests favorits habituals i guanyar un gran torneig. Però ja s’estava trobant a faltar algun cop d’autoritat d’algun d’ells. Ha estat Jordan Spieth qui l’ha fet. Ha guanyat l’obert Britànic no de qualsevol manera, sinó com només ho fan els campions de veritat, els que tenen una cosa especial. L’edició anterior, per exemple, la va guanyar el suec Henrik Stenson amb una exhibició de bon joc, sobretot l’últim dia; repeteixo, això hi ha una vintena de golfistes o més capaços de fer-ho. Però no el que va fer Spieth diumenge a Royal Birkdale. Havent perdut l’avantatge que tenia i en una situació que el duia a perdre el torneig en el forat 13, va jugar els quatre següents d’una manera com només ho pot fer un jugador predestinat. I sí, com quan va guanyar els dos primers majors, es pot dir que el tercer no serà l’últim.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)