Opinió

Els World Roller Games

Hi va haver l’oportunitat que Barcelona fos la primera seu que acollís els WRG

Els World Roller Games s’iniciaran per primera vegada en la història, d’aquí a dues setmanes, a la Xina. Aquests mundials de la FIRS, la federació internacional, reuniran les deu modalitats que té sota la seva competència i que es fan sobre patins. Es posarà en marxa el 26 d’agost, i molt lluny de les nostres contrades, a la ciutat de Nanquín. Hi va haver l’oportunitat que Barcelona fos la primera seu que acollís els WRG, que intentaran donar a conèixer molt més al món els esports dels patins. Es va desaprofitar aquella ocasió, i la segona edició, que es farà d’aquí a dos anys, el 2019, serà –esperem que aquest cop sí– a Barcelona.

La capital de Catalunya es va presentar com a candidata per a la primera edició dels WRG a principi de l’any 2015 i en el congrés general que la FIRS va fer a Roma el 21 de febrer es va escollir de manera unànime Barcelona per organitzar la primera edició l’any 2017.

El 24 de maig d’aquell 2015 hi va haver eleccions municipals i es va produir el canvi de govern a l’Ajuntament barceloní. L’arribada de l’alcaldessa Ada Colau i del seu equip també va canviar les coses per als WRG Barcelona 2017. A principi d’octubre es va començar a saber que l’Ajuntament no es veia amb cor d’organitzar la competició. Hi va haver converses i negociacions amb la federació catalana, l’espanyola i l’internacional, i a final del mes d’octubre es va fer oficial la renúncia de Barcelona a organitzar els WRG l’any 2017. Amb l’aprovació de la FIRS, la capital catalana va passar a ser la seu de l’edició de l’any 2019, dos anys després.

La ciutat xinesa de Nanquín va recollir el relleu com a seu dels World Roller Games, i si tenen èxit esportiu, una nombrosa participació i destaquen com a organització –com cal esperar–, i també s’allarguen en el temps com uns campionats mundials a tenir en compte i que siguin un referent, la ciutat xinesa –i no Barcelona– entrarà en la història com la primera seu, la pionera, dels mundials que van aplegar tots els esports dels patins.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)