Opinió

Apunts de lliga

Deulofeu va ser una alenada d’aire fresc

El Barça va tornar a guanyar (2-0) el primer partit de lliga, contra el Betis, de manera que va aconseguir la novena victòria consecutiva en l’estrena del campionat. L’última derrota en una primera jornada va ser contra el Numància (1-0) la temporada 2008/09. Dirigit pel gran Pep Guardiola, però, aquell equip va guanyar el triplet. Tant de bo es repetís aquest curs! Les circumstàncies són diferents, però les ambicions han de ser màximes. Curiosament, Guardiola va fer debutar dos joves del B, Busquets i Pedro, que a hores d’ara tenen una trajectòria farcida de títols i premis. Sempre he cregut en el planter i en l’aportació del sentiment envers uns colors, perquè dona un plus de motivació. Per això va ser una alenada d’aire fresc el partidàs de Gerard Deulofeu, que va donar les dues assistències de gol i va aprofitar la confiança que li dona l’entrenador, Ernesto Valverde, en una posició de moment buida per la marxa de Neymar. Ràpid, motivat, desequibrilador, ajudant en defensa quan calia, no va acabar el partit, però va demostrar que es pot confiar en ell.

Sergi Roberto va donar al mig camp recuperació, intensitat, conducció i arribada, i va fer el primer gol en la lliga. Va jugar per l’esquerra i amb el seu potent canvi de ritme va contribuir a donar solidesa i equilibri, ajudant tant en defensa com en atac. Vol ser important per a l’equip, dit per ell mateix. Això demostra ambició, allunyar-se del jugador que es limita a complir i prou. Cadascú ha de sumar d’acord amb les seves característiques. Bon partit del fitxatge Semedo, un portuguès de molta velocitat que puja bé la banda i s’associa amb els companys. No m’oblido d’Aleix Vidal, que competirà amb ell. Està jugant a un bon nivell i, diumenge, Valverde el va provar de carriler, posició que ja coneixia i que dona més possibilitats i variants a l’equip. El nou sistema emprat pel tècnic, el 4-2-3-1, va permetre veure un notable Rakitic com a doble pivot amb Busquets. Va donar consistència, perquè juga bé en curt i en llarg. Em va recordar aquell jugador del Sevilla que conduïa l’equip. Bon inici de lliga, perquè tres titulars indiscutibles no van jugar. Molta sort també al nouvingut Paulinho.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)