Editorial

L’EDITORIAL

Els Roller Games, una idea catalana

La federació ja va presentar un projecte quan va estar a punt de ser reconeguda i la FIRS, finalment, l’ha tirant endavant

Els Roller Games són una realitat en bona part gràcies a la Federació Catalana de Patinatge i al seu president, Ramon Basiana, que ja van proposar un primer projecte com aquest per a Barcelona quan Catalunya va estar a punt de ser reconeguda per la federació internacional. Aquella idea de reunir en una mateixa competició i un mateix escenari tots els grans esports del patinatge –començant per l’hoquei sobre patins i acabant pels grups de xou– finalment ha convençut els responsables de la FIRS, tot i l’entrebanc que va suposar que la competició es retardés dos anys a Barcelona, del 2017 al 2019. En qualsevol cas, es va trobar l’alternativa de Nanjing, a la Xina, i sembla que aquell projecte que la catalana va posar sobre la taula pot permetre a tots els esports del patinatge fer un salt endavant tant en l’aspecte mediàtic com en el del nivell dels diferents esports. Els avantatges de reunir deu esports en una mateixa cita són evidents. Només cal recordar, en una altra magnitud, els Jocs Olímpics. Malgrat els esforços que fa la federació espanyola i el seu president, Carmelo Paniagua, per espanyolitzar totes les seves seleccions, els esportistes i fins i tot els clubs, és evident que Catalunya no només és la primera potència a l’Estat, sinó una de les primeres del món. Ho veurem aquests dies en l’hoquei sobre patins, però també en el patinatge artístic, el grup de xous, el freestyle i l’skateboarding entre d’altres.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)