Editorial

L’EDITORIAL

Protagonistes catalans en l’Eurobasket

Molts dels internacionals que es posaran la samarreta espanyola en l’europeu són prou joves per defensar la de Catalunya en el futur

El bàsquet, un dels esports més arrelats al país i amb un nivell competitiu més alt, viu des d’avui i fins al 17 de setembre el darrer campionat d’Europa de seleccions amb caràcter biennal. Una decisió que caldria aplaudir –sempre és un reclam més poderós per als millors jugadors un campionat que es juga cada quatre anys que cada dos–, però que té com a contrapartida que l’europeu ja no atorgarà més places directes per als mundials ni els Jocs Olímpics. D’alguna manera havia de justificar la FIBA les nefastes interrupcions de les lligues de clubs per disputar fases de classificació per a aquests torneigs. Un nyap per tapar un altre nyap.

La selecció espanyola és la favorita indiscutible. Sobre el paper, no hi ha cap jugador a Europa que pugui aturar els germans Gasol, ni Pau (37 anys) ni Marc (32), que formen una parella interior demolidora. Amb el combinat de la FEB hi ha sis catalans, els dos Gasol, Ricky Rubio, Guillem Vives, Juan Carlos Navarro i Pierre Oriola, que podrien haver estat perfectament vuit en altres circumstàncies, amb Rudy Fernández i Pau Ribas. Gairebé sobra remarcar el potencial que tindrà una selecció catalana quan sigui admesa en un europeu. Molts dels internacionals que es posaran la samarreta espanyola són prou joves per defensar la de Catalunya en el futur. Que sigui més o menys aviat depèn de com ens hi posem de forts tots, també els jugadors.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)