Editorial

L’EDITORIAL

El millor Barça de la història s’ha fet gran

Tot plegat una mostra més de la falta d’encert en la planificació de fitxatges i del nul paper que s’ha donat als jugadors del planter

El Barça que va fer història no només al club, sinó en el futbol mundial, envelleix. Messi, Iniesta, Piqué i Sergio Busquets continuen sent grans jugadors, però cada temporada que passa tenen un any més. És llei de vida. Fins a deu futbolistes de la plantilla blaugrana superen o voregen els 30 anys i el Barça té, juntament amb el Sevilla, la plantilla de més edat dels clubs que ocupen habitualment la part alta de la classificació i acaben disputant les competicions europees.

El Barça ha intentat rejovenir la plantilla fitxant jugadors joves –amb alguna excepció– en les dues últimes temporades, però això no s’ha traduït en una disminució de la mitjana d’edat de l’equip titular, ja que només Umtiti la temporada passada –i cal esperar que Dembélé o Deulofeu o Semedo aquesta–, ha aconseguit un lloc fix a l’onze. Tot plegat una mostra més de la falta d’encert en la planificació de fitxatges a mitjà i llarg termini que s’ha fet a can Barça i del nul paper que s’ha donat als jugadors del planter en els darrers temps.

Tot plegat és encara més sagnant quan es mira l’encert del gran rival, el Real Madrid, a l’hora d’incorporar jugadors joves, amb el mallorquí Marco Asensio –que podria haver estat blaugrana– com a abanderat. El Barça i els seus jugadors tenen molt de futbol encara i amb Messi, el millor del món, tot és possible, però l’edat no perdona i el Barça ja ho està començant a patir.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)