Opinió

Seguir la ratxa

En aquests partits és quan es perden els campionats

La trajectòria del Barça és francament bona en aquest inici de campionat, tant en la lliga, amb cinc victòries de cinc després de la d’ahir contra l’Eibar, com en el partit contra la Juventus en la Champions. Tot s’ha de dir que s’ha enfrontat amb rivals amb objectius diferents al seu, que és guanyar tots els títols. Contra la Juventus, en la Champions l’equip italià, botxí l’any passat, va jugar amb cinc suplents. El protagonisme de Leo Messi si ja era gran, ara ho es més. La seva associació amb el gol està marcant les diferències, apareix en els moments decisius, quan el partit està encallat. Nogensmenys, en la costosíssima victòria a Getafe (1-2), van ser Denis i Paulinho els que van capgirar el resultat en la segona part. En el primer temps vam veure un Barça fluix, amb poc ritme, que va acusar més del compte l’horari, la gespa alta i seca i la motivació dels madrilenys donant suport al seu equip. Valverde va encertar amb els canvis, perquè els suplents van ser els autors dels gols, i en especial amb Paulinho, que en pocs minuts jugats va ser l’autor del gol de la victòria amb un potent xut. Injustament tractat quan va ser fitxat, per la seva edat (29) i la seva procedència –jugava en la lliga xinesa–, es va oblidar que es internacional amb el Brasil. Quan un jugador fitxa per un equip se li ha de donar el crèdit raonable que ha de tenir; després, el temps dirà si ha sigut rendible o no. De vegades, quan jugues amb equips inferiors, hi ha el risc de no sortir prou motivat. En aquests partits es poden perdre campionats, perquè contra els grans, de motivació en sobra. Tant de bo el brasiler es converteixi en jugador important, però el que interessa és que sumi. L’altra cara de la moneda va ser la lesió del jove i flamant fitxatge Dembélé. Té una ruptura muscular a la cama esquerra de la qual ja ha estat operat i que el mantindrà uns quatre mesos fora de la competició. Molts ànims en moments difícils, tot i que la joventut farà que ho superi.

D’altra banda, dissabte veurem un interessant Girona-Barça. Si els gironins continuen jugant com ho estan fent, tenen moltes possibilitats de mantenir la categoria.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)